Ceny Anděl dostali Dusilová, Tata Bojs i Yzomandias, do síně slávy vstoupil Křesťan

Kultura Kultura
29. 5. 2021 22:55
Zpěvačka Lenka Dusilová se stala vítězkou sobotního udílení již 30. hudebních cen Anděl. Ze čtyř nominací za album Řeka proměnila tři. Dvě sošky si odnáší Robert Křesťan. Objevem se stala Kateřina Marie Tichá, nejlepším sólovým interpretem je 7krát3, skupinou roku pak Tata Bojs. O vítězích rozhodlo 435 akademiků, ceremoniálem vysílaným Českou televizí provázela zpěvačka Ewa Farna.
Robert Křesťan, vzadu je basista Tomáš Liška.
Robert Křesťan, vzadu je basista Tomáš Liška. | Foto: František Ortmann/Ceny Anděl

Robert Křesťan

Později byl Robert Křesťan uveden do andělské síně slávy. "Mně je teprve 62 let, já tady vůbec nemám co dělat. Mockrát děkuju, hlavně dvěma lidem, kteří mě provázeli na celé mé muzikantské cestě, Pavlu Petrželovi a Luboši Malinovi. Děkuji mockrát, na shledanou," rozloučil se dojatý zpěvák. Na mysli měl hráče na mandolínu Petrželu a multiinstrumentalistu Malinu, který umí na banjo, klarinet, píšťaly, saxofon či kytaru.

Během ceremoniálu Křesťan zazpíval skladbu z nového alba nazvanou Kdybys mě zabila.

Na album Díl první jeho kapela Druhá tráva letos naváže. Původním plánem bylo natočit dvě desky, kde by ta první obsahovala coververze skladeb, kteří Křesťana ovlivnili, a druhá nové autorské písně. Plán však překazila pandemie, proto sestava pod názvem Díl první vydala mix původních i převzatých kompozic, například od Toma Waitse, Stinga nebo Toma Pettyho.

 

Právě se děje

Další zprávy