10 prosincových koncertů, které stojí za to navštívit

Adam Pešek
17. 11. 2011 15:40
V prosince se Praze představí Rihanna, Leningrad Cowboys nebo Lenka Dusilová s novým albem Baromantika
Foto: Aktuálně.cz

Death In June
Kultovní neofolková formace, která k současné akustické podobě dospěla až po svém post-punkovém a industriálním období, jede turné k výročí třiceti let existence a v jeho rámci se představí i českému publiku. Support jim navíc budou stylově spříznění Vurgart a Fire + Ice.
2. prosince, Praha – K4 Klub, 500 Kč

Orphaned Land
Izraelci obohacují heavy metal o národní folklór a biblické poselství, což jim v rámci stylu zajišťuje téměř unikátní postavení. Dvakrát už se úspěšně představili na festivalu Brutal Assault, poslední české vystoupení v klubu se ale datuje až do roku 2005.
2. prosince, Praha – Black Pes, 350 Kč

High Places + Zola Jesus
Zasněné losangeleské duo High Places bude chtít svou experimentální hudbou uvrhnout pražské MeetFactory do snu a prostor jim k tomu připraví jedna z nejtalentovanějších indie zpěvaček současnosti, Američanka s ruskými kořeny Zola Jesus.
4. prosince, Praha – MeetFactory, 290 Kč

Metronomy
Indiepop, electropop, funky, všechno členové Metronomy zvládnou odehrát naživo bez samplů či elektronických smyček. Úspěch u kritiků sklízeli už od prvotiny Pip Paine a na aktuální desce The English Riviera jejich forma vygradovala zatím nejvýše.
5. prosince, Praha – Lucerna Music Bar, 400 Kč

Adam Cohen
Na poslední desce syn slavného písničkáře Leonarda Cohena opouští poprock a snaží se navázat na rodinné folkové dědictví. Zachoval si ale svou vlastní tvář, čímž nadchnul množství fanoušků i svého otce a jistě bude chtít podobně zapůsobit i na pražské publikum.
6. prosince, Praha – Divadlo U Hasičů, 530 Kč

Wax Taylor
Hudebník s vlastním jménem Jean-Christophe Le Saoût si světové uznání získal hravým kombinováním hip hopu, trip hopu, downtempa, jazzu nebo soulu s filmovými melodiemi a svým pojetím by skvěle zapadl do katalogu vydavatelství Ninja Tune. A zatímco naposledy se v Praze zastavil jako solitér, tentokrát ho doprovodí šestičlenná instrumentální kapela.
6. prosince, Praha – MeetFactory, 390 Kč

Rihanna
O hudebním talentu globální superstar Rihanny by asi šlo polemizovat, notoricky známé hity jako Umbrella nebo Shut Up and Drive ale zajisté umocní velkolepá pódiová show a vystoupení se bude řadit k těm „největším“ z konce letošního roku.
7. prosince, Praha – O2 Arena, 990 až 1690 Kč

Leningrad Cowboys
Černé brýle, špičaté boty, šílené účesy a hudba stejně extravagantní jako vzezření jednotlivých členů. Sama kapela přitom tvrdí, že vědci prokázali takzvaný Leningrad Cowboys efekt na lidský mozek a u návštěvníků koncertů se dostavuje žízeň a zvyšuje sexuální aktivita. Jak bude vypadat aktuální vystoupení lze jen těžko odhadovat, jasné je jen, že by se měla prezentovat aktuální deska Buena Vodka Social Club.
10. prosince, Praha – KC Vltavská, 600 Kč

Cynic
V devadesátých letech se Cynic řadili mezi největší metalové inovátory a na tehdejší slávu progresivní kapely a její přes syntetizér prohnaný vokál si řada fanoušků ráda zavzpomínala už při reunionu v roce 2007. Aktuální EP Carbon-Based Anatomy pak je předzvěstí dalšího alba, které by chtělo navázat na kladně přijaté reunionové Traced In Air.
15. prosince, Praha – KD Kyje, 420 Kč

Lenka Dusilová
Chystané album Baromantika jedna z nejzajímavějších českých zpěvaček živě představí i na klubovém turné, křest však bude jen jeden a to na speciálním koncertě v Divadle Archa. Aktuální nahrávku Lenka Dusilová zasvětila příběhu její matky a hledání svých vlastních kořenů.
18. prosince, Praha – Divadlo Archa, 285 Kč

 

Právě se děje

Další zprávy