10 nových desek, které vyjdou ještě před Vánocemi

Adam Pešek
15. 11. 2011 5:46
Před Vánocemi vyjdou novinky od Rihanny, Nickelback, Korn nebo Lenky Dusilové
Foto: Aktuálně.cz

Rihanna - Talk That Talk
Informace o desce Talk That Talk fanoušci získávali ve facebookové kampani Unlocked a postupně se dopracovali až k jejímu kompletnímu zveřejnění na sociální síti. Fyzicky však Rihannino album vychází až v nadcházejících dnech.
Datum vydání: 18. listopadu

Kate Bush - 50 Words For Snow
Fanoušci legendární Angličanky si na nedostatek nových nahrávek letos nemůžou stěžovat. Nejprve v květnu vyšla kolekce znovu nahraných starších skladeb pod názvem Director's Cut, ke konci roku pak vychází po šesti letech další řadové album. Hovoří se o něm jako o zimní desce a sama zpěvačka tvrdí, že hudba by měla ladit právě k nejstudenějšímu období roku.
Datum vydání: 21. listopadu

Nickelback - Here & Now
Sedmou řadovou desku Nickelback nahrávali v rodném Vancouveru a minimálně dle prvních dvou singlů Bottoms Up a When We Stand Together to vypadá na další sbírku příjemně jednoduchých skladeb s texty, které mají tak nějak lidově pozitivní poselství.
Datum vydání: 21. listopadu

Doomtree - No Kings
Různost jednotlivých členů je klíčem alternativního vyznění kolektivu Doomtree a trochu jiný hip hop by měli prezentovat i na třetí řadovce s názvem No Kings. V mezeře mezi předchůdcem a aktuální deskou však už i Dessa nebo Cecil Otter ukázali, že silnou desku nahrají i sami za sebe, a spojení několika nadaných jedinců by mohlo přinést ještě zajímavější výsledek.
Datum vydání: 22. listopadu

Blut Aus Nord - 777 - The Desanctification
Black metal nikdy nebyl zrovna přívětivým žánrem a francouzští Blut Aus Nord vždy dokázali posluchače vyděsit, aniž by k tomu potřebovali pózy nebo výrazně údernou hudbu. Táhlé a hypnoticky nebezpečné melodie provází promyšlené disharmonie a i na prvním dílu série 777 kapela velmi přesvědčivě navozuje nepříjemné pocity absolutního osamocení.
Datum vydání: 29. listopadu

Amy Winehouse - Lioness: Hidden Treasures
Kariéra britské zpěvačky s její smrtí neskončila a blízcí spolupracovníci Mark Ronson a Salaam Rem dali dohromady kolekci dosud nevydaných skladeb. A pokud Amy Winehouse měla opravdový důvod dané skladby nezveřejnit, rozhodnutí jejích kolegů by ji asi nepotěšilo.
Datum vydání: 5. prosince

Korn - The Path Of Totality
Na novince Korn spolupracovali s několika dubstepovými producenty a frontman Jonathan Davis už nyní počítá s tím, že fanoušci ostřejších zářezů v diskografii nebudou spokojeni. Zda ale s novým stylem skupina naváže na relativně úspěšného předchůdce Remember Who You Are se teprve uvidí.
Datum vydání: 6. prosince

The Black Keys  - El Camino
Na nové desce se členové The Black Keys údajně inspirovali ikonami jako The Clash nebo The Cramps a její uvedení doprovodili vcelku rozsáhlou reklamní kampaní. Na své El Camino totiž poprvé nalákali v televizní reklamě, spustili k ní web Wannabuyavan.com a do šotu obsadili komediálního herce Boba Odenkirka (např. seriál Jak jsem potkal vaši matku).
Datum vydání: 6. prosince

The Roots - Undun
Cenami ověnčení rapeři The Roots přichystali své vůbec první koncepční album. To popisuje příběh kluka, z něhož se postupně stává kriminálník nikoliv proto, že se jím narodil, nýbrž protože ve zločinu vidí jediné logické východisko.
Datum vydání: 6. prosince

Lenka Dusilová - Baromantika
Na poeticky nazvané novince se Lenka Dusilová znovu věnuje osobním tématům a tentokrát se vrací k životnímu příběhu své matky. V melancholických skladbách pak dále hledá svůj vlastní původ a minimálně první ukázky slibují jednu z nejzajímavějších tuzemských desek letošního roku.
Datum vydání: 12. prosince

 

Právě se děje

Další zprávy