Foto: Do Prahy chci jednou na líbánky, řekla Raye. Britská hvězda zazpívala Čechům

Zpěvačka Raye byla hvězdou sobotního závěrečného dne festivalu Metronome.
Na hlavním pódiu nabídla publiku zejména skladby ze svého debutového alba My 21st Century Blues. Doprovázela ji sedmičlenná skupina včetně dechové sekce. Všichni měli bílé košile a motýlky. Celkový dojem místy připomněl Amy Winehouse, tragicky zesnulou v roce 2011.
Češi přitom zažili jednu z nejaktuálnějších hvězd ostrovní populární hudby. Raye se teprve před několika měsíci zapsala do historie Brit Awards, když ze sedmi nominací proměnila šest, nejvíce v historii. Mimo jiné jako první žena získala sošku pro nejlepšího skladatele či skladatelku.
Své písně čerpající z R&B, soulu, gospelu, popu, rapu i dance music zpěvačka v Praze prokládala dlouhými monology. "Měli byste vědět, že si fakt potrpím na dramatické závěry, takže jich v následující hodině a čtvrt uslyšíte hodně," varovala publikum na konci úvodní skladby The Thrill Is Gone, kterou završila a cappella zazpívaným dramatickým finále.
Šestadvacetiletá hudebnice během koncertu také prozradila, že v Praze byla odpoledne na lodičkách. "Máte krásnou řeku. Až si jednou najdu manžela, chci sem na svatební cestu," prohlásila.
Foto: ČTK
Kultura ČTK Kultura, ČTK
23. 6. 2024 12:18
Značným hlasovým rozsahem a dramatickým projevem britská zpěvačka Raye zaujala tisíce návštěvníků sobotního závěrečného dne festivalu Metronome, který se konal na pražském Výstavišti. Na hlavním pódiu za doprovodu sedmičlenné skupiny uvedla zejména skladby ze svého debutového alba My 21st Century Blues. Podle pořadatelů celkově dorazilo téměř 20 tisíc návštěvníků.
 

Právě se děje

Další zprávy