Foto: James Blake, drama kvůli výpadku IT systémů a 50 tisíc lidí. Jaké byly Colours

Branami festivalu Colours of Ostrava letos prošlo téměř 50 tisíc návštěvníků.
Jednou z hvězd posledního festivalového dne byl britský producent elektronické hudby a zpěvák James Blake, jenž získal britskou Mecury Prize a proměnil jednu z již devíti nominací na Grammy. V Ostravě představil skladby z alba Playing Robots into Heaven, které vydal vloni v září.
Branami festivalu prošlo téměř 50 tisíc návštěvníků, oznámila výkonná ředitelka Petra Řezníčková. "Patříme mezi největší v Česku," uvedla.
Závěrečný den nabídl mimo jiné vystoupení české kapely Bratři Ebenové nebo rapera a rodáka z jamajského Kingstonu Seana Paula, jenž míchá žánry jako dancehall nebo reggae.
Po něm se představila švédská popová zpěvačka Zara Larsson, jejíž hity mají na platformách jako Spotify miliardy přehrání. Do své show nazvané Venus obsadila výhradně ženy, od basistky a bubenice přes vokalistky až po tanečnice. Zobrazit 40 fotografií
Foto: Eugene Zhyvchik
ČTK Jiří Zerzoň, ČTK
22. 7. 2024 6:31
Nad nedělním ránem v Dolní oblasti Vítkovic vyvrcholil 21. ročník festivalu Colours of Ostrava. Jeho branami prošlo téměř 50 tisíc návštěvníků. V sobotu nakonec vystoupila i Sevdaliza, jejíž páteční koncert museli pořadatelé odložit kvůli globálnímu výpadku IT systémů a provozu na letištích. Připomínáme nejzajímavější momenty přehlídky, která už oznámila první hvězdu na rok 2025.
 

Právě se děje

Další zprávy