Sousto pro americké cenzory. Erotický plakát Sin City 2

Kultura Kultura
Aktualizováno 31. 5. 2014 8:28
Američtí cenzoři zakázali nový plakát s Evou Green k filmu Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil. Je prý až příliš erotický.
Odhalená Eva Green
Odhalená Eva Green | Foto: Aktuálně.cz

Praha – Americká filmová asociace (MPAA) zakázala nový plakát k pokračování filmu podle komiksu Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil. Na snímku stojí Eva Green s pistolí v hodně průhledném županu.

Cenzoři konstatovali, že plakát zakazují proto, že obsahuje nevhodnou nahotu. Kvůli průhlednému oblečení je zřetelně vidět křivka ňader, a to včetně tmavé oblasti kolem bradavky. Obrázek navazuje na kontroverzní image filmů – první díl s názvem Sin city, město hříchu (2005), se vyznačoval explicitním násilím, byť značně stylizovaným.

Podívejte se na nejnovější trailer filmu Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil .
Podívejte se na nejnovější trailer filmu Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil .

Vizuálně nekonvenční zfilmování komiksu Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil (Sin City: A Dame to kill for) opět režíruje Robert Rodriguez a autor předlohy Frank Miller, jenž se také podílel na scénáři. V sequelu se vrátí Bruce Willis v roli nezkorumpovaného policisty Hartigana, Jessica Alba jako tanečnice Nancy nebo Mickey Rourke coby brutální Marv. V roli Dwighta se již neobjeví Clive Owen, ale zmiňovaný Josh Brolin. Ten bude pomáhat své bývalé lásce Avě Lord (Eva Green) odejít od jejího hrubiánského manžela Damiena (Marton Csokas).

Millerovy komiksy získaly značnou popularitu. Krimi příběhy z Města hříchu začaly vycházet v 90. letech a brzy si svým neo-noirovým stylem a drsnými postavami získaly čtenáře. Oba filmy se snaží tyto výrazné atributy přenést na plátno – využívají barevnou škálu mezi bílou a černou, svým vizuálním stylem a rámování připomínají jednotlivá políčka komiksu.

Snímek vznikal ve 3D a do českých kin dorazí 21. srpna.

 

Právě se děje

Další zprávy