Sin City se zdrží, Prometheus se blíží, hrdina se množí

Kultura Kultura
18. 6. 2013 17:14
Sin City se zdržuje o rok, Spider-Mana čekají další díly
Jessica Alba v Sin City
Jessica Alba v Sin City | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Lidé očekávající pokračování filmových hitů minulých let zažijí dnes překvapení příjemná i nepříjemná. Jeden ostře sledovaný sequel byl odložen skoro o rok, nicméně u jedné sci-fi ságy a jednoho superhrdiny se věci naopak posouvají k lepšímu.

Dáma, za kterou ještě nestojí zabít

Pokračování komiksového snímku Sin City - město hříchu z roku 2005, opět v režii Roberta Rodrigueze a autora předlohy Franka Millera, se mělo s podtitulem A Dame to Kill For divákům představit již v říjnu tohotu roku, ale bylo přesunuto až na srpen 2014. Stejný osud potkal jinou millerovskou adaptaci - 300: Vzestup říše od režiséra Noama Murroa.

Důvod odložení filmové premiéry zatím nebyl oznámen. V příběhu snímku má fyzicky upravenému Dwightovi (Josh Brolin) usilovat o život jediná žena, kterou kdy miloval - Ava Lord v podání Evy Green. V dalších rolích se mají objevit Mickey Rourke, Jessica Alba, Bruce Willis, Rosario Dawson nebo Jaime King.

Odpoutaný Prometheus?

O pokračování loňského Promethea od Ridleyho Scotta jsme zatím slyšeli pouze pesimistické drby, které pokračovaly v marasmu smíšených reakcí na původní film. Nyní se o sequelu poprvé objevila konkrétnější informace - jeho scénář by totiž měl napsat Jack Palgen, jenž již napsal drama Transcedence, režijní debut Wallyho Pfistera s Johnny Deppem v hlavní roli.

Noomi Rapace a Michael Fassbender - oba představitelé přeživších původního filmu - by se měli do druhého dílu vrátit. Ridley Scott byl potvrzen v roli producenta. Zda bude snímek opět režírovat, není jasné.     

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

Úžasný Spider-Man na čtyři způsoby

Pavoučí superhrdina v podání Andrew Garfielda zřejmě na počet dílů překoná svého předchůdce s tváří Tobeyho Maguira. Příští rok se Spider-Man utká s Elektrem v podání Jamieho Foxxe. Sony Pictures již teď oznámily, že The Amazing Spider- Man 3 a 4 se k divákům dostanou v letech 2016 a 2018.  

„Spider-Man je naší nejdůležitější, nejúspěšnější a nejmilovanější franšízou, takže jsme rádi, když můžeme rozvrhnout data premiér na dalších pět let," prohlásil Jeff Blake, předseda světového marketingu a distribuce Sony.

Stejně jako předchozí díl bude The Amazing Spider-Man 2 režírovat Marc Webb, tentokrát podle scénáře od Alexe Kurtzmana, Roberta Orciho a Jeffa Pinknera.  

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy