Je natočený, ale nikdo ho neuvidí. Netflix zrušil sci-fi film s Halle Berry

Kultura Kultura
25. 1. 2024 11:43
Videotéka Netflix se rozhodla nezveřejnit už hotový sci-fi thriller The Mothership, v němž hlavní roli ztvárnila někdejší Bond girl Halle Berry. Natáčení skončilo v roce 2021. Film se měl na platformě poprvé objevit rok nato, firma z něj dokonce vydala několikavteřinovou ukázku. Po několika odkladech v postprodukci ho ale nakonec zrušila.
Halle Berry (vlevo) předloni ztvárnila bývalou astronautku ve sci-fi filmu Moonfall, který promítala také česká kina.
Halle Berry (vlevo) předloni ztvárnila bývalou astronautku ve sci-fi filmu Moonfall, který promítala také česká kina. | Foto: Bioscop

Zprávu přinesl oborový newsletter novináře Jeffa Sneidera, ověřil ji server IGN.

Není to první hollywoodský film od pandemie, který diváci neuvidí. Studio Warner Bros už v rámci úspor stornovalo superhrdinskou Batgirl s rozpočtem 90 milionů dolarů, rodinný animovaný Scoob! Holiday Haunt za necelou polovinu této částky a naposledy již hotový příběh na motivy kreslených grotesek Looney Tunes. Ten se firma původně rozhodla odepsat z daní jako ztrátu, dle posledních zpráv ale stále existuje možnost, že se ho ujme konkurence.

Halle Berry na jediném zveřejněném záběru z filmu The Mothership.
Halle Berry na jediném zveřejněném záběru z filmu The Mothership. | Foto: Netflix

Nyní zrušenou The Mothership napsal a režíroval Matthew Charman, jeden ze scenáristů Mostu špiónů od Stevena Spielberga. Hrdince hrané Halle Berry před rokem na venkovské farmě za záhadných okolností zmizel manžel. Vdova s dětmi teď pod domem objeví stopy po mimozemském objektu, které by jim mohly pomoct případ objasnit.

Časopis Thewrap.com s odvoláním na své zdroje tvrdí, že Netflix zrušení projektu dlouho zvažoval. Přistoupil k němu, až když se ukázalo, že by vyžadoval "rozsáhlé" přetáčky. Ty by byly nejen drahé, ale především komplikované vzhledem k tomu, že dětští herci od natáčení v roce 2021 zestárli až příliš.

Zprávu o zrušení snímku, z něhož se kdysi několik vteřin dostalo do výhledu Netflixu na rok 2022, autoři nekomentovali. Nelze tak ani ověřit, kolik snímek stál.

Podle serveru Variety.com to ale neznamená konec dlouhodobého partnerství této videotéky s Halle Berry. Dál spolupracují na akčním snímku The Union, kde bude herečka účinkovat po boku Marka Wahlberga. Platforma zároveň financovala její režijní debut Modřiny. V tomto dramatu o zneuznané bojovnici z ringu Halle Berry zároveň ztělesnila hlavní roli. Film, jenž měl premiéru na torontském festivalu, už je součástí nabídky služby.

Videotéka Netflix v poslední době zveřejnila celovečerní filmy Zabiják od Davida Finchera, drama Nech svět světem v hlavních rolích s Julií Roberts a Ethanem Hawkem, životopis dirigenta Leonarda Bernsteina nazvaný Maestro nebo první díl výpravného sci-fi Rebel Moon od Zacka Snydera.

Sedmapadesátiletá Halle Berry začínala v 80. letech minulého století jako modelka. K jejím nejslavnějším rolím patřila vdova po popraveném vrahovi z dramatu Ples příšer, Jinx v bondovce Dnes neumírej z roku 2002 nebo superhrdinka Storm v sérii X-Men z let 2000 až 2014. Naposledy předloni ztvárnila bývalou astronautku v katastrofickém filmu Moonfall.

 

Právě se děje

Další zprávy