Film Deadpool & Wolverine už utržil přes miliardu dolarů

AFP
13. 8. 2024 17:14
Film Deadpool & Wolverine už utržil přes miliardu dolarů

Celosvětové tržby superhrdinského komiksového filmu Deadpool & Wolverine od společnosti Marvel překročily hranici miliardy dolarů. Podařilo se mu to jako druhému snímku v letošním roce, píše agentura AFP.

Komerčně nejnavštěvovanějším titulem roku 2024 zůstává animovaný příběh V hlavě 2 od firmy Pixar, který celosvětově utržil 1,5 miliardy dolarů, v přepočtu asi 36,7 miliardy korun. Deadpool & Wolverine, v němž hlavní role ztvárnili Ryan Reynolds a Hugh Jackman, má po třech víkendech na kontě v přepočtu 23,7 miliardy korun. Oba filmy zdolaly hranici miliardy dolarů během léta. Ještě na jeho začátku se přitom provozovatelé kin obávali, že kvůli loňské hollywoodské stávce scenáristů a herců bude nabídka v biografech příliš slabá na to, aby přišlo dost lidí.

Podle agentury AFP je výkon Deadpoola & Wolverina mimořádný i vzhledem k tomu, že snímek byl v USA opatřen ratingem R, jinými slovy jej tam lidé do 17 let smí vidět pouze v doprovodu dospělých. Jediným dalším titulem s ratingem R, který kdy utržil přes miliardu dolarů, byl Joker z roku 2019.

Hranici miliardy dolarů překonal Deadpool & Wolverine, jejž režíroval Shawn Levy, jako historicky 31. film firmy Walt Disney Company a 11. snímek z komiksového světa od Marvelu. Novince se daří také v Česku, kde už ji dohromady vidělo 359 tisíc diváků. Celkově tu Deadpool & Wolverine utržili 76,9 milionu korun, vyplývá z údajů Unie filmových distributorů.

 

Právě se děje

Další zprávy