Vrcholí divadelní sezona, premiéry budou mít Schillerova klasika, příběh z metra i špičkový tanec

ČTK Kultura ČTK, Kultura
3. 5. 2018 10:49
Necelé dva měsíce zbývají do divadelních prázdnin. Do té doby bude v Praze k vidění nové nastudování klasického dramatu Friedricha Schillera, inscenace pohybového souboru Spitfire Company či premiéra opery Nabucco v režii Josého Cury. Divadlo v Dlouhé chystá druhý režijní projekt dua Skutr, Letní shakespearovské slavnosti zase komedii s Martinem Dejdarem a Ondřejem Pavelkou.

Colin Higgins - HAROLD A MAUDE Premiéra 25. května 2018. V titulních rolích Hana Maciuchová a Marek Adamczyk. Režie Juraj Deák

Zveřejnil(a) Divadlo na Vinohradech - oficiální profil dne NaN. undefined NaN

Colin Higgins: Harold a Maude

Divadlo na Vinohradech uvede premiéru inscenace Colina Higginse Harold a Maude v režii Juraje Deáka. Jedná se o příběh podivuhodného láskyplného vztahu osmnáctiletého mladíka Harolda, jenž nenávidí formálně dokonalý životní styl, k němuž ho vede dominantní matka, a osmdesátileté zchudlé šlechtičny Maude. V titulních rolích účinkují Hana Maciuchová a Marek Adamczyk.

Harolda a Maude napsal dnes již nežijící australsko-americký scenárista a dramatik Higgins nejprve jako scénář, roku 1971 látku jako celovečerní film natočil Hal Ashby. Později Higgins scénář přepracoval pro divadlo.

Premiéra 25. května, reprízy 28. a 29. května a znovu 7. června, Divadlo na Vinohradech, Praha.

 

Právě se děje

Další zprávy