Vrcholí divadelní sezona, premiéry budou mít Schillerova klasika, příběh z metra i špičkový tanec

ČTK Kultura ČTK, Kultura
3. 5. 2018 10:49
Necelé dva měsíce zbývají do divadelních prázdnin. Do té doby bude v Praze k vidění nové nastudování klasického dramatu Friedricha Schillera, inscenace pohybového souboru Spitfire Company či premiéra opery Nabucco v režii Josého Cury. Divadlo v Dlouhé chystá druhý režijní projekt dua Skutr, Letní shakespearovské slavnosti zase komedii s Martinem Dejdarem a Ondřejem Pavelkou.

Aranžovací zkoušky na inscenaci Massenetova Werthera byly zahájeny. Stefan Heinrichs, který v Národním divadle nastuduje původní inscenaci německého režiséra Willyho Deckera, seznámil sólisty a další s koncepcí a scénou. Kostýmy představila Constanze Schuster. Více o inscenaci zde: https://www.narodni-divadlo.cz/cs/predstaveni/11992 foto: Hana Smejkalová, ND

Zveřejnil(a) Národní divadlo opera dne NaN. undefined NaN

Jules Massenet: Werther

Umělecký ředitel Opery Národního divadla Petr Kofroň na příští měsíc chystá nové hudební nastudování Werthera, tedy opery romantického skladatele Julese Masseneta z konce 19. století. Vznikla na motivy Goethova románu ve formě dopisů Utrpení mladého Werthera.

Massenetův kompoziční styl, jímž navázal na svého učitele Mignona Ambroise Thomase a jeho kolegu Charlese Gounoda, upoutá pozornost bohatou melodičností a barevnou orchestrací, v níž byl skladateli vzorem i Richard Wagner.

Do Národního divadla se Werther vrátí po téměř osmdesáti letech, poslední inscenace zde byla na programu v letech 1927 až 1939. Na současné inscenaci předního německého režiséra Willyho Deckera spolupracuje Národní divadlo s německou Oper Frankfurt.

Premiéry 7. a 9. června, reprízy 15. a 21. června, Národní divadlo, Praha.

 

Právě se děje

Další zprávy