David Bowie by oslavil 71. narozeniny. Stále žije v novém dokumentu i v žebříčcích

Hana Slívová Hana Slívová
8. 1. 2018 13:14
Jedna z nejvýraznějších osobností hudební historie, zpěvák a skladatel David Bowie, by oslavil 71. narozeniny. Bowie zemřel 10. ledna 2016 na nádorové onemocnění, o němž věděli jen jeho nejbližší. S fanoušky i se světem se rozloučil albem Blackstar, vydaným v den 69. narozenin. V grafice jsme dali dohromady novinky okolo této pestrobarevné hvězdy.
Foto: The David Bowie Book Club

Čtenáři oblíbených knih Davida Bowieho

Na konci loňského roku založil syn Davida Bowieho Duncan čtenářský kroužek (The David Bowie Book Club, psali jsme o něm zde), ve kterém zájemci společně čtou knížky ze seznamu hudebníkových oblíbených titulů.

Je na něm i román The Insult spisovatele Ruperta Thomsona, jenž je Bowieho velkým fanouškem. V textu pro britský Guardian spisovatel vzpomíná, jak si ho v rámci projektu amerického magazínu Interview pro speciální formu rozhovoru slavné osoby s méně slavnou vybral právě Bowie.

Rozhovor se nakonec nekonal, zážitek z projevené přízně však Thomsonovi zůsal dodnes. "Nikdy jsem za svou práci nedostával žádné ceny, ale jak mi jednou připomněla spisovatelka Lionel Shriverová, to ocenění od Bowieho mi nikdo nevezme. Prý si ho můžu vzít s sebou do hrobu," píše v Guardianu.

 

Právě se děje

Další zprávy