Ceny Anděl dostali Pam Rabbit a David Koller, desku roku natočili November 2nd

Kultura ČTK Kultura, ČTK
30. 3. 2024 23:11
Bez jednoznačného vítěze skončilo sobotní udílení hudebních cen Anděl. Uspěli oba favoriti s nejvyšším počtem nominací: rocková kapela November 2nd natočila album roku, zatímco raper Viktor Sheen se zpěvákem Calinem ovládli nově zavedenou kategorii pro společný projekt. Nejlepšími sólovými interprety jsou Pam Rabbit a David Koller.
David Koller se stal nejlepším sólovým interpretem.
David Koller se stal nejlepším sólovým interpretem. | Foto: Luff Production

David Koller

Bubeník a kytarista David Koller minulý měsíc vzbudil rozruch oznámením, že opouští populární kapelu Lucie. První cenu sobotního večera však třiašedesátiletý rocker získal nikoliv za projekt s Lucií nebo svou další známou kapelou Jasná páka, nýbrž za poslední album sólového projektu Kollerband nazvané LP XXIII. Vyšlo vloni a polovinou textů na něj přispěl spisovatel Jáchym Topol.

"Je to prý potřetí, co tuto sošku dostávám. Asi za zpívání, nevím, jestli za bubnování nebo hraní na kytaru. Děkuji mockrát, je to velká čest," řekl Koller na pódiu. Pozdravil zpěvačku a odbornici na hlasovou techniku Hanu Peckovou, která mu pomáhá, když má problémy s hlasivkami. "Chtěl bych poděkovat všem, kdo mi s těmi písněmi pomáhají, kapele, rodině. Díky moc," shrnul.

 

Právě se děje

Další zprávy