Ceny Anděl dostali Pam Rabbit a David Koller, desku roku natočili November 2nd

Kultura ČTK Kultura, ČTK
30. 3. 2024 23:11
Bez jednoznačného vítěze skončilo sobotní udílení hudebních cen Anděl. Uspěli oba favoriti s nejvyšším počtem nominací: rocková kapela November 2nd natočila album roku, zatímco raper Viktor Sheen se zpěvákem Calinem ovládli nově zavedenou kategorii pro společný projekt. Nejlepšími sólovými interprety jsou Pam Rabbit a David Koller.
Zpěvák Marcell.
Zpěvák Marcell. | Foto: Luff Production

Marcell

Součástí ceremoniálu bylo také vyhlášení ceny fanoušků, kterou získal zpěvák a producent Marcel Procházka vystupující jako Marcell. Předloni natočil debutové album v londýnském studiu, čímž reflektoval čtyřletý pobyt ve Velké Británii a časté cestování mezi Prahou a Londýnem. Na desce však absolvent olomoucké Lékařské fakulty Univerzity Palackého zpívá česky.

Když v sobotu přebíral cenu fanoušků, byl rychlý. Poděkoval jen stolu, kde sedí jeho žena Linda a producent Fiedlerski neboli Ondřej Fiedler. Právě po jeho boku vzápětí Marcell zazpíval track nazvaný Déšť. Věnován je Fiedlerově vloni zesnulému otci. Po jeho smrti hudebníci odjeli do Alp, kde natočili již vydanou desku nazvanou Duše, která opustila tento svět, váží 21 gramů.

 

Právě se děje

Další zprávy