Ceny Anděl dostali Pam Rabbit a David Koller, desku roku natočili November 2nd

Kultura ČTK Kultura, ČTK
30. 3. 2024 23:11
Bez jednoznačného vítěze skončilo sobotní udílení hudebních cen Anděl. Uspěli oba favoriti s nejvyšším počtem nominací: rocková kapela November 2nd natočila album roku, zatímco raper Viktor Sheen se zpěvákem Calinem ovládli nově zavedenou kategorii pro společný projekt. Nejlepšími sólovými interprety jsou Pam Rabbit a David Koller.
Nejlepší sólová interpretka Pam Rabbit.
Nejlepší sólová interpretka Pam Rabbit. | Foto: ČTK

Pam Rabbit

Na loňské debutové desce nazvané I Love the Internet pojmenovala pocity generace Z. Česká zpěvačka s arménskými kořeny Pam Rabbit, jež v textech přeskakuje z češtiny do angličtiny a kterou na sociální síti TikTok sleduje přes 130 tisíc lidí, díky tomu nyní získala cenu Anděl pro nejlepší sólovou interpretku.

"Oh my god, děkuju, já jsem si nic nepřipravila, tak to odfreestyluju," začala Pam Rabbit typickou kombinací češtiny a angličtiny, načež vyjmenovala několik spolupracovníků. Zmínila i vydavatelství Universal Music. "V rozhovorech se mě vždycky ptají, jestli ten label není špatně a jestli jsem ráda, že tam jsem. Zatím jo, uvidíme za rok," zasmála se. Na závěr poděkovala matce a babičce.

 

Právě se děje

Další zprávy