Nudu na pláži ne, raději knihu! 13 titulů, na které je dobré udělat si v létě čas

Hana Slívová Ladislav Nagy Jarda Konáš, David P. Stefanovič, Hana Slívová, Ladislav Nagy
2. 7. 2017 6:00
Léto a čas dovolených je ideální příležitost přečíst knihy, na něž nebyl během roku čas. V grafice nabízíme tipy na třináct knížek - povídky, literaturu faktu, biografii, fikci i komiks. Některé vyšly nedávno, jiné mají vztah k chystanému filmu nebo - jako Harry Potter - slaví narozeniny.

Ernest Cline: Ready Player One

Tahle kniha je sice v komunitě fanoušků kultem, číst ji ale budou všichni až příští rok - poté, co ji v kinech propálí Steven Spielberg. A protože premiéra je naplánovaná na březen, je nejvyšší čas podívat se knížce na zoubek.

Příběh středoškoláka Wadea Owena Wattse, který nehodlá přežívat v téměř postapokalyptické budoucnosti, a proto veškerý svůj čas tráví ve virtuální realitě, musí okouzlit každého, kdo se jen trochu nachomýtl k hracím automatům, sci-fi filmům a big beatu 80. let. Přesně na tom všem totiž ulítává bilionář James Halliday, tvůrce online vesmíru Oasis, jenž všechny své peníze odkáže tomu, kdo dokáže projít soutěží, postavenou na popkulturních odkazech. Tolik autorského a fanouškovského nadšení jste v jedné knize pohromadě ještě neviděli!
Vydala Jota, 2012 a Knižní klub, 2016

 

Právě se děje

Další zprávy