Nudu na pláži ne, raději knihu! 13 titulů, na které je dobré udělat si v létě čas

Hana Slívová Ladislav Nagy Jarda Konáš, David P. Stefanovič, Hana Slívová, Ladislav Nagy
2. 7. 2017 6:00
Léto a čas dovolených je ideální příležitost přečíst knihy, na něž nebyl během roku čas. V grafice nabízíme tipy na třináct knížek - povídky, literaturu faktu, biografii, fikci i komiks. Některé vyšly nedávno, jiné mají vztah k chystanému filmu nebo - jako Harry Potter - slaví narozeniny.

Brian Staveley: Kronika netesaného trůnu

Pokud by vás snad během hodin strávených na pláži přepadla nuda, pořádná epická fantasy určitě pomůže. Jenže táhnout do Chorvatska celou Malazskou knihu padlých od Eriksona nebo Kolo času od Roberta, to by vám kufry nepoděkovaly.

Naštěstí je tu nováček Brian Staveley, jemuž se veškerá epika vešla do tří svazků, z nichž dva už jsou česky venku a třetí vyjde na podzim. Císařovy čepele a Prozřetelnost ohně seznamují se třemi dětmi císaře, které se musí zorientovat v ohni politické i skutečné války, jež propukne po zavraždění jejich otce. A hlavně se nenechat zabít. Zatímco první díl je vyloženě tradiční řemeslo, dodržující snad všechna fantasy klišé o "létech tréninku" mladých hrdinů (ovšem vrcholně zábavnou formou), ve dvojce odhazuje autor zábrany, postavy nachází vlastní osobnost a čím dál více si staví hlavu. Tahle trilogie zatím míří na špičku čtenářských zážitků. Těšíme se na závěr!
Vydal Fantom Print, 2016

 

Právě se děje

Další zprávy