reklama
jídlo
Proč roste počet lidí s demencí? Důvod je překvapivě jednoduchý
Demence se stává běžnou součástí stáří a v budoucnu bude lidí s touto nemocí přibývat. Důvod? Na první pohled možná překvapivě pozitivní.
Denně sníte o 500 kalorií víc. Ne cukr nebo tuky, skrytý viník čeká i ve vaší kuchyni
Vědec zjistil, že lidé, kteří konzumují ultrazpracované potraviny, snědí denně v průměru o 500 kalorií více než ti, kteří se stravují přirozeně.
Smažený langoš mění v Praze v zážitek. Sladké i slané verze přepisují pravidla hry
Prohlédnout si
32 fotografií
Cukr nás karamelizuje zevnitř, urychluje stárnutí. Snadný test ukáže, jak na tom jste
Dobrou zprávou je, že glykační stárnutí lze zpomalit. Základem je omezit jednoduché cukry a potraviny s vysokým glykemickým indexem.
Jídla z pekla, nebo nebe? Stoleté vejce či Hákarl aneb šokující delikatesy světa
Prohlédnout si
18 fotografií
Omega 3 jako klíč ke zdraví mozku i srdce. Jak poznat, že jich máte dostatek?
Omega-3 mastné kyseliny hrají zásadní roli v řadě tělesných funkcí. Proč je jejich příjem důležitější, než si možná myslíte?
Nudle v Brně: žádná obsluha, jídlo z pytlíku, zážitek ze seriálu. A přece je plno
Prohlédnout si
19 fotografií
Zářila na internetu, pak se po ní slehla zem. Jaký život vede Tereza Hodanová dnes?
Prohlédnout si
22 fotografií
"A kurýři nebudou mít co žrát." V pražském Karlíně začnou jídlo rozvážet roboti
V Karlíně se už brzy začnou prohánět malí roboti, kteří sami rozváží jídlo. Chytrý způsob doručování už dostal zelenou od dopravní komise Prahy 8.
Historie a vášeň v půllitru. V Praze se pivo mění v zážitek a spojuje lidi i příběhy
Prohlédnout si
26 fotografií
Adéla se chtěla najíst sama. Tak vymyslela pomůcku, která pomáhá lidem s handicapem
Devatenáctiletá Adéla z Jedličkova ústavu navrhla s přáteli pomůcku, která postiženým vrací samostatnost při jídle. Vidlík ocenili i v soutěži.
Žádná exotika ani plevel. Češi neprávem přehlíží poklad mezi bylinkami
Jedna z nejzdravějších rostlin světa vám totiž možná roste přímo doma - a vy ji klidně můžete považovat za obyčejný plevel.
Matka s dcerou měsíc nejedly průmyslově zpracované potraviny. Co se stalo, nečekaly
Chtěly zjistit, zda je vůbec možné jíst jen skutečné potraviny a jaký to bude mít vliv na jejich život. Výsledek experimentu je zcela změnil.
Korejské toasty naplněné k prasknutí. Na Žižkově vzniklo bistro s vtipnými detaily
Prohlédnout si
14 fotografií
Burgerfest 2025: když se burger stane uměním a gastronomickým zážitkem
Burgerfest už 14 let bojuje proti mýtům o americkém jídle.
Na Palmovce zabodoval s PřívYESem. Plácek u vody provoněl díky burgerům i quesadille
Prohlédnout si
19 fotografií
Malé chyby, velké následky. Jak jídlo a správné načasování ovlivňuje účinek léků
Podle špičkových farmaceutických i nutričních odborníků je čas přestat podceňovat, kdy, jak a s čím léky bereme. Co všechno byste měli vědět?
Překvapivé benefity cukety. Jak moc je zdravá - a jak by rozhodně neměla chutnat?
Cuketa je bohatá na antioxidanty, které podporují imunitní systém. Hodí se na gril, pomáhá hubnout, chrání zrak, snižuje tlak.
Fantastická čtyřka a sladká tečka. Bistro se zahradou má atmosféru, co se nedá koupit
Prohlédnout si
32 fotografií
Blackout bez paniky. Víme, co mít doma připravené, když zhasne svět a zmizí signál
Praktické tipy, co mít doma a jak se připravit na blackout – zásoby, energie i sousedská spolupráce pro krizové situace bez paniky.
Předchozí
2
Pokračovat
reklama
Nejnovější zprávy do e-mailu
Přihlášením k newsletteru beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle
Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů
, a souhlasím se
Všeobecnými obchodními podmínkami
vydavatelství Economia, a.s.
reklama
reklama