reklama
jídlo
Křupavá kůžička i šťavnaté maso. Kachnu z Hostince na Výtoni vychválil i známý herec
Prohlédnout si
22 fotografií
Lidé u její cukrárny škemrají, ať už otevře. Za dezerty s překvapením jezdí zdaleka
Prohlédnout si
21 fotografií
Budějovičtí vědí, jak chutná Finsko. V pekárně dělají chléb ze stoletého kvásku
Pekárna Leipomo v Českých Budějovicích se stala hitem. Nabízí několik druhů finského chleba i typických skandinávských sladkostí.
Blafy z jídelen mění na chuťové orgasmy. Ogaři z Beskyd dobyli Prahu s uzeným lalokem
Prohlédnout si
25 fotografií
Ze sklepa k milionovému obratu. Čech miloval kimchi, ze záliby se stal byznys
Prohlédnout si
24 fotografií
Ramen se učili od japonského mistra. Samurajové ze Staromáku měli hned první den plno
Prohlédnout si
20 fotografií
"Mňamózní." Bohatě zdobené koblihy z Brna jsou plné fantazie a chuťových experimentů
Prohlédnout si
21 fotografií
Brněnský falafel chutná i rozmlsaným Izraelcům. Tajný recept Slovák získal v Londýně
Prohlédnout si
20 fotografií
Lidé jim říkají, že lepší burger nejedli. Rady rodičů mladí Vietnamci smetli ze stolu
Prohlédnout si
20 fotografií
Maršálek: Kdo řeší malichernosti, ať jde kopat brambory. Fyzická práce lidem chybí
Rozhovor s cukrářem Josefem Maršálkem o tom, jak soutěž Peče celá země pozvedla úroveň jeho řemesla i jak zjistil, že nejlepší je stejně kulajda.
Obnovili vyschlý rybník a naučili lidi jíst kapra. U Kalendů nakupují i kuchařská esa
Prohlédnout si
22 fotografií
Pomůže půst k hubnutí, nebo je to celé nesmysl? Proč je odpírání jídla zase v módě
Lidé si však čím dál častěji odpouštějí alkohol, kávu nebo maso alespoň na pár dní během roku. Roste také obliba takzvaného přerušovaného půstu.
A kde máte toho muže? Dvě mámy si samy otevřely bistro, natruc ho pojmenovaly Karel
Prohlédnout si
20 fotografií
Přehled
Granko, Nugeta, Termix i žvýkačky Pedro. Připomeňte si retro dobroty z dob socialismu
Snídani zapít Grankem a k svačině "jedině pramen zdraví z Posázaví". O oblibě potravin z období socialismu svědčí i retro týdny v supermarketech.
Pecina: Proti psímu masu nic nemám. Krev a morek dávám i do dezertů, sladké nemusím
V knize Jazyk, srdce, mozek, krev skládá poctu moravské kuchyni. "I ze zbytkových surovin uvaříte plnohodnotný pokrm," říká grafik Martin Pecina.
Víc než jen pivo, guláš a svíčková. Tajemství české kuchyně je jinde
Petra Tajovský Pospěchová nedávno vydala encyklopedii chutí celého Česka. Kromě průvodce po tradičních jídlech v sobě snoubí také nevšední bedekr.
Kam na nejlepší hot dog ve Vsetíně? Do ukrajinského bistra Frank
Když Vadim Naumovich popisuje ingredience a přípravu valašského a ukrajinského hot dogu, zní to jako poezie. Před měsícem otevřel vlastní bistro.
Bratři otevřeli bistro na sídlišti. Na poctivý fast food k nim chodí ajťáci i babičky
Prohlédnout si
20 fotografií
Z mastného stánku pod Bezdězem udělali oázu mlsných turistů. Z nevěstince zas penzion
Prohlédnout si
20 fotografií
V šumavském kempu vaří šneky i žáby. Utopenci mají v Divokým bistru utrum
Prohlédnout si
20 fotografií
Předchozí
2
Pokračovat
reklama
Nejnovější zprávy do e-mailu
Přihlášením k newsletteru beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle
Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů
, a souhlasím se
Všeobecnými obchodními podmínkami
vydavatelství Economia, a.s.
reklama
reklama