Šéfkuchař Mauro Colagreco otevřel Mirazur v roce 2006. Do Mentonu přitom přišel náhodou. "Majitelem místa byl dokonalý typ Angličana na Azurovém pobřeží, v bílém lněném obleku a s panamákem. Viděl, že nemám peníze, ale chtěl vědět, co dělá Argentinec v Mentonu. Vyprávěl jsem mu svůj příběh a on mi restauraci pronajal za směšnou částku," řekl Mauro Colagreco agentuře AFP.
"Když nevařím, trpím úzkostí, cosi mi chybí," přiznává kuchař, který si vede seznam, kam zaznamenává, co každý host v Mirazuru od jeho otevření jedl, aby si mohl být jistý, že mu nikdy nenaservíruje totéž.
Hodnotitelé žebříčku ve zdůvodnění uvedli, že je oslnily "bezkonkurenční výhledy na francouzskou Riviéru, trojstupňová kaskádová zeleninová zahrada, která chrlí tu nejchutnější produkci, a tým neuvěřitelně talentovaných kuchařů a obsluhujícího personálu". Restaurace uspěla už i vloni, tehdy byla třetí nejlepší.