ČTK
26. 6. 2019 17:30
Francouzský podnik Mirazur v jihovýchodním městečku Menton se podle žebříčku World's 50 Best Restaurants stal nejlepší na světě. Restaurace argentinsko-italského šéfkuchaře Maura Colagreca byla oceněna během úterní slavnostní ceremonie v Singapuru, jíž se zúčastnilo 1200 hostů. Je to již druhý jeho letošní úspěch - v lednu získal třetí michelinskou hvězdičku. Kulinářské podniky hodnotí 1040 kuchařů, novinářů a cestovatelských gurmetů. Kritici ale tvrdí, že chybí jasně definovaná hodnoticí kritéria. Podívejte se na deset nejlepších podniků, které v žebříčku uspěly.
Asador Etxebarri (Axpe, Španělsko)
Asador Etxebarri nacházející se ve španělské části Baskicka se zaměřuje především na lokální starodávné recepty. Šéfkuchař Victor Arguinzoniz, který vyrostl v pitoreskní farmářské vesničce Axpe, je připravuje na pečlivě vybraném palivovém dříví. Před dvěma lety vydal svou první kuchařskou knihu s názvem Etxebarri.