Jedno z nejvyhlášenějších pražských řeznictví zavírá. Oblíbený podnik Kšána a syn, kde se na kvalitní maso a dobrou radu, jak ho připravit, čekaly každý den fronty, ukončil své fungování údajně z rodinných a zdravotních důvodů.
„Řeznictví Kšána a syn oznamuje zákazníkům, že z rodinných a zdravotních důvodu bude dočasně zavřeno,“ stojí v prohlášení na Facebooku řeznictví. Níže v komentářích je poté doplněno, že podnik zavírá napořád.
Vážení zákazníci, jediné co říci je slovo DĚKUJEME. Loučí se s vámi Kšána team.
Zveřejnil(a) Řeznictví Kšána a syn dne 4. červen 2016
"Je v tom hlavně zdraví moje i blízkých. A když vidíte, jak v okolí onemocní lidé, uvědomíte si, že práce není všechno," řekl Kšána webu iDnes.cz, podle kterého jde vyhlášený řezník do předčasného důchodu a momentálně vyjednává s novými zájemci o řeznictví.
Jeho syn František po něm živnost nepřevezme, společně s restaurační sítí Ambiente totiž otevřel podnik Naše maso v pražské ulici v Dlouhé.
Rodinná firma byla založena v roce 1996. Od začátku byla zaměřena nejen na čerstvé maso a kvalitní domácí produkty, ale také na vstřícný přístup k zákazníkům. Dlouhá léta bylo řeznictví vyhlášené na pražském Břevnově, kde sídlí, do povědomí veřejnosti se podnik dostal v roce 2009, kdy se v něm natáčelo několik dílů televizního pořadu S Italem v kuchyni.
Syn majitele František Kšána mladší opustil podnik před dvěma lety, kdy založil společně s Ambiente podnik Naše maso. „Se svým otcem jsem pracoval 20 let a dělal věci, jak chtěl on, a společně jsme budovali podnik. Proč jsem odešel, pochopí jen ten, kdo se svým rodičem pracoval tolik let,“ řekl loni na podzim v rozhovoru pro Aktuálně.cz.