Zavírá břevnovské řeznictví Kšána a syn, vyhlášený podnik končí z rodinných a zdravotních důvodů

pv
6. 6. 2016 10:43
Vyhlášené řeznictví Kšána a syn údajně končí. Podnik, který byl známý pro svůj vstřícný postoj k zákazníkovi a kvalitní maso, zavírá z rodinných a zdravotních důvodů. Zprávu oznámil na facebookových stránkách.
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: ISIFA / Thinkstock

Jedno z nejvyhlášenějších pražských řeznictví zavírá. Oblíbený podnik Kšána a syn, kde se na kvalitní maso a dobrou radu, jak ho připravit, čekaly každý den fronty, ukončil své fungování údajně z rodinných a zdravotních důvodů.

„Řeznictví Kšána a syn oznamuje zákazníkům, že z rodinných a zdravotních důvodu bude dočasně zavřeno,“ stojí v prohlášení na Facebooku řeznictví. Níže v komentářích je poté doplněno, že podnik zavírá napořád.

"Je v tom hlavně zdraví moje i blízkých. A když vidíte, jak v okolí onemocní lidé, uvědomíte si, že práce není všechno," řekl Kšána webu iDnes.cz, podle kterého jde vyhlášený řezník do předčasného důchodu a momentálně vyjednává s novými zájemci o řeznictví. 

Jeho syn František po něm živnost nepřevezme, společně s restaurační sítí Ambiente totiž otevřel podnik Naše maso v pražské ulici v Dlouhé. 

Rodinná firma byla založena v roce 1996. Od začátku byla zaměřena nejen na čerstvé maso a kvalitní domácí produkty, ale také na vstřícný přístup k zákazníkům. Dlouhá léta bylo řeznictví vyhlášené na pražském Břevnově, kde sídlí, do povědomí veřejnosti se podnik dostal v roce 2009, kdy se v něm natáčelo několik dílů televizního pořadu S Italem v kuchyni.

Syn majitele František Kšána mladší opustil podnik před dvěma lety, kdy založil společně s Ambiente podnik Naše maso. „Se svým otcem jsem pracoval 20 let a dělal věci, jak chtěl on, a společně jsme budovali podnik. Proč jsem odešel, pochopí jen ten, kdo se svým rodičem pracoval tolik let,“ řekl loni na podzim v rozhovoru pro Aktuálně.cz.

 

Právě se děje

Další zprávy