reklama

pečivo

Vstávají ve tři ráno a přinášejí zákazníkům blaho. Zážitková pekárna láká na blahůdky

Vstávají ve tři ráno a přinášejí zákazníkům blaho. Zážitková pekárna láká na blahůdky
Prohlédnout si 19 fotografií
Blaho je synonymem i pro krásně nazdobené pečivo. Není divu, Andrea Urbišová studovala na umělecké škole.
Za pultem se ženy střídají.
Budějovičtí vědí, jak chutná Finsko. V pekárně dělají chléb ze stoletého kvásku

Budějovičtí vědí, jak chutná Finsko. V pekárně dělají chléb ze stoletého kvásku

Pekárna Leipomo v Českých Budějovicích se stala hitem. Nabízí několik druhů finského chleba i typických skandinávských sladkostí.

Upéct chleba je umění, lidé si rádi připlatí, tvrdí Islanďané. Chodí k nim celá Praha

Upéct chleba je umění, lidé si rádi připlatí, tvrdí Islanďané. Chodí k nim celá Praha
Prohlédnout si 15 fotografií
Při pečení chleba Arnorsson zásadně používá mouku mletou na kamenných mlýnech. "Chleba má díky ní až o 80 procent vyšší nutriční hodnoty, než kdybychom do těsta přidávali běžně dostupnou průmyslovou mouku. Těsto navíc necháváme zrát v průměru šestnáct až osmnáct hodin, díky čemuž má nižší podíl lepku a chleba se pak lidem lépe tráví," vysvětluje.
Artic Bakehouse se nezaměřuje jen na chleba. V jeho nabídce nechybí ani sladké pečivo - třeba skandinávské skořicové šneky. Ty si zákazníci mohou vychutnat hned ve dvou variantách - buď s marcipánovou náplní, anebo s polevou ze smetanového sýra.

Chleba se solí za 120 korun. Vracíme se k tradici, lidé to ocení, říká český pekař

Chleba se solí za 120 korun. Vracíme se k tradici, lidé to ocení, říká český pekař
Prohlédnout si 20 fotografií
"Po dokynutí těsto vyklopíme, vsadíme na lopatě do pece, ve které stráví přibližně 60 až 70 minut. Potom vychladne a zamíří do pece ještě podruhé, a to na zhruba 30 až 40 minut. Chleba pak díky dvojitému pečení vydrží déle čerstvý," přibližuje Pavlovský.
Z toho, že se v Česku v posledních letech řemeslné pekárny vrací a stávají se čím dál větším trendem, má Pavlovský upřímnou radost. "Přibývá lidí, kteří se podobně jako naši zákazníci zajímají, odkud suroviny pocházejí a jaký mají příběh," pochvaluje si.

Jídlo ze stánku povýšil na zážitek. S grilovanými kuřaty si hraje jako v nóbl podniku

Jídlo ze stánku povýšil na zážitek. S grilovanými kuřaty si hraje jako v nóbl podniku
Prohlédnout si 20 fotografií
Základ místního menu tvoří jídlo, které Češi dobře znají z pojízdných stánků s rychlým občerstvením, ale v posledních letech se z ulic trochu vytratilo - grilovaná kuřata. Porce s přílohou tu stojí 215 korun.
Hosté Kro Kichen mohou čtvrtku kuřete ochutnat v několika různých variantách. Velké oblibě se tu těší například kombo s jasmínovou rýží, listovým salátem a omáčkou ze sojovky a přepuštěného másla.

Nejlepší kebab v Praze dělá ve stánku v Podolí. Turecké recepty si překládá na Googlu

Nejlepší kebab v Praze dělá ve stánku v Podolí. Turecké recepty si překládá na Googlu
Prohlédnout si 15 fotografií
Vyhlášenou tureckou specialitu připravuje tak, aby chutnala co nejvíc jako v Berlíně, kde je kebab jedním z nejpopulárnějších rychlých občerstvení.
Tým Gemüse Corner Kebab si na rozdíl od mnoha jiných kebabáren zakládá na tom, že maso od dodavatelů nebere v předpřipravených štanglích. To znamená, že si musí Filip a jeho kolegové kuřecí stehenní řízky čistit, marinovat a napichovat sami.

Nejlepší rohlíky se vyrábí v Říčanech. Základem je tuk, mouka a poctivost, míní pekař

Nejlepší rohlíky se vyrábí v Říčanech. Základem je tuk, mouka a poctivost, míní pekař
Prohlédnout si 21 fotografií
Majitelem pekařství je David Frydrych po boku se svou dcerou Anetou, která minulý rok dostudovala obor technologie potravin na VŠCHT. Jak sama říká, i přesto, že je pekařina pořádná dřina, nechtěla dělat nic jiného, u strojů a s rukama v těstě si hrála už jako malá holka.
Vyhlášené jsou Frydrychovy rohlíky. Vláčnou střídu si chválí lidé z Prahy i zbytku Středočeského kraje. Na každý den připraví pekařství tisíce kusů, které se ráno dostanou na stoly hotelových hostů i běžných rodin.
reklama
Nejnovější zprávy do e-mailu
Přihlášením k newsletteru beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.
reklama
reklama
Zprávy
  • Domácí
  • Zahraničí
  • Ekonomika
  • Datavize
  • Auto
Názory
  • Komentáře
  • Podcasty
  • Na Dotek
  • Podivné zločiny
  • Co z tebe bude?!
Sport
  • Fotbal
  • Hokej
  • Tenis
  • Motorismus
  • Biatlon
  • Ostatní sporty
Spotlight
  • Video
  • Den v 60 sekundách
  • Historky z placu
  • Zpátečka
  • Politické bizáry
  • My, kdysi
Kultura
  • Film a televize
  • Hudba
  • Klasická hudba
  • Literatura
  • Divadlo
  • Umění
Lifestyle
  • Magazín
  • Žena
  • Bydlení
  • Cestování
  • Foto
  • Kvízy
Speciály
  • Chytré Česko
  • My a deziformace
  • Vize město
  • Porodnictví
  • Změna směru
  • BeNative
Tiráž  |  Napište nám  |  RSS  |  Hlavní zprávy do e-mailu

Centrum.cz  |  Atlas.cz 1999 – 2025 © Economia, a.s.  |  O nás  |  Všechny služby  |  Volná místa

Inzerce  |  Služby firmám  |  Všeobecné podmínky  |  Cookies  |  Nastavení soukromí  |  Ochrana osobních údajů  |  Zpracování osobních údajů  |  Audiovizuální mediální služby  |  Nápověda

Jakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků, je bez souhlasu Economia, a.s. zapovězeno.
Bez souhlasu Economia, a.s. je zapovězeno též rozmnožování obsahu pro účely automatizované analýzy textů nebo dat podle ustanovení § 39c autorského zákona.