Magazín,
ČTK
19. 2. 2019 19:00
Nově udělované gastronomické ceny World Restaurant Awards propagují především různorodost mezinárodní gastroscény. Vítězem hlavního ocenění se stala malá restaurace Wolfgat na jihoafrické pláži v městečku Paternoster. Porotu, složenou z desítek šéfkuchařů, restauratérů či food kritiků z celého světa, zaujala svou jednoduchostí, rustikální atmosférou i používáním lokálních plodin rostoucích přímo mezi zdejšími dunami. V dalších kategoriích uspěly především evropské podniky. Jeden z organizátorů ocenění Joe Warwick prohlásil, že jejich smyslem je představit lidem pestrost zajímavých podniků z celého světa. Podívejte se, která další místa si ocenění odnesla.
Specialita kuchyně: Lido 84 (Cacio e Pepe), Itálie
Specialitou kuchyně zvolili porotci italský pokrm Cacio e Pepe 'en Vessie' v restauraci Lido 84 na břehu Gardského jezera. Pokrm sestává z těstovin rigatoni s pepřem a sýrem, podávaných v prasečím měchýři.