Magazín,
ČTK
19. 2. 2019 19:00
Nově udělované gastronomické ceny World Restaurant Awards propagují především různorodost mezinárodní gastroscény. Vítězem hlavního ocenění se stala malá restaurace Wolfgat na jihoafrické pláži v městečku Paternoster. Porotu, složenou z desítek šéfkuchařů, restauratérů či food kritiků z celého světa, zaujala svou jednoduchostí, rustikální atmosférou i používáním lokálních plodin rostoucích přímo mezi zdejšími dunami. V dalších kategoriích uspěly především evropské podniky. Jeden z organizátorů ocenění Joe Warwick prohlásil, že jejich smyslem je představit lidem pestrost zajímavých podniků z celého světa. Podívejte se, která další místa si ocenění odnesla.
Restaurace roku: Wolfgat, Jihoafrická republika
Nenápadný restaurant se nachází v pobřežním městečku Paternoster, ležícím téměř 200 kilometrů severně od Kapského Města. Šéfkuchař Kobus van der Merwe prosazuje v podniku se zhruba dvěma desítkami míst koncept používání vlastních surovin velmi rázně a vyrábí si i svůj chléb či máslo.
Jeho restaurace s hrstkou zaměstnanců získala i cenu v kategorii podniků nacházejících se mimo hlavní turistické zóny.