V Praze znovu vystoupí oceněná dívčí kapela The Last Dinner Party

24. 6. 2024 15:04
V Praze znovu vystoupí oceněná dívčí kapela The Last Dinner Party

Krátce po svém českém debutu na festivalu Metronome, který tuto sobotu skončil na pražském Výstavišti, oznámila další koncert britská indie-rocková kapela The Last Dinner Party. Představí se 10. listopadu v pražském klubu Roxy.

Sestavu tvoří pět žen: zpěvačka Abigail Morris, kytaristky hrající také na flétnu či mandolínu Lizzie Mayland a Emily Roberts, baskytaristka Georgia Davies a klávesistka Aurora Nishevci. Naživo je doprovází ještě bubenice.

V roce 2022 hudebnice předskakovaly v londýnském Hyde Parku slavným The Rolling Stones, rok nato vydaly první singl. Od té doby už se samostatně představily na festivalech Glastonbury nebo Coachella. Letos nejprve vyhrály anketu BBC Sound of 2024, načež obdržely prestižní cenu Brit Award pro objev roku. Na aktuální turné představují album Prelude to Ecstasy. Na festivalu Metronome z něj uvedly skladby Burn Alive, The Feminine Urge, My Lady of Mercy nebo Nothing Matters.

"Zvláštní hostkou večera bude bristolská písničkářka Katy J Pearson," avizuje pořadatelská agentura Fource. Vstupenky za cenu 940 korun budou v prodeji od středy 26. června v sítích GoOut a Ticketmaster.

 

Právě se děje

Další zprávy