Nový rekordman. V hlavě 2 je nejúspěšnějším animovaným filmem všech dob

24. 7. 2024 19:44
Nový rekordman. V hlavě 2 je nejúspěšnějším animovaným filmem všech dob

Už 1,46 miliardy dolarů, v přepočtu 34,2 miliardy korun, celosvětově utržilo V hlavě 2 od studia Pixar. Stalo se tak komerčně nejúspěšnějším animovaným filmem všech dob. Novinka ve středu překonala i dosud rekordní Ledové království II, které roku 2019 skončilo s 1,45 miliardy dolarů na kontě, píše web Variety.com.

Podle něj byl v ranku rodinných filmů komerčně zdatnější už jen remake Lvího krále z roku 2019, který celosvětově utržil dokonce 1,65 miliardy dolarů. V tomto filmu ale vystupují počítačem vytvořená fotorealistická zvířata, a tak ho studio Walt Disney Company neoznačilo za animovaný, upozorňuje server.

V celkové tabulce nejúspěšnějších filmů všech dob včetně těch hraných se V hlavě 2 momentálně nachází už na 13. místě. Čerstvě překonalo loňský hit Barbie, k čemuž mu stačilo pouhých 19 dnů od premiéry v USA. V nejbližší době by mohlo předstihnout Top Gun: Maverick nebo původní The Avengers z roku 2012.

Česká kina začala V hlavě 2 promítat teprve uplynulý víkend, snímek ale okamžitě debutoval na první příčce tabulky návštěvnosti, když jej za první víkend vidělo více než 173 tisíc Čechů.

 

Právě se děje

Další zprávy