Nejsledovanější na Netflixu byl seriál o agentovi, který odhalí spiknutí v Bílém domě

Kultura Kultura
13. 12. 2023 7:01
Zaměstnanec FBI celé noci hlídá zvláštní nouzovou linku v suterénu Bílého domu. Když telefon zazvoní a vyděšený ženský hlas v něm vysloví šifru "Noční akce, pero, hodiny, dveře, oheň", odstartuje sled událostí, které hrdinu přivedou na stopu spiknutí v samém sídle americké prezidentky. Akční seriál nazvaný Noční agent se stal nejsledovanějším pořadem první poloviny roku na platformě Netflix.
Seriál Noční agent je na Netflixu s českým dabingem i titulky. | Video: Netflix

Jak píše server Deadline.com, videotéka v úterý večer zveřejnila seznam filmů a seriálů, které uživatelé sledovali od letošního ledna do června. Podobně kompletní údaje zahrnující tisíce položek Netflix poskytl poprvé. V čele tabulky se umístila právě první řada akčního thrilleru Noční agent, který vznikl podle stejnojmenného románu Američana Matthewa Quirka.

Seriál měl premiéru v březnu, od té doby ho uživatelé platformy celosvětově sledovali dohromady 812 milionů hodin. Hrdinu Petera Sutherlanda zapojeného do přísně tajného programu kontrarozvědky hraje Gabriel Basso, vyděšenou ženu, která mu volala, ztvárnila Luciane Buchanan. Noční agent bude v roce 2024 pokračovat druhou řadou.

V tabulce sledovanosti Netflixu následuje druhá řada seriálu Ginny a Georgia, první série korejské Slávy a teprve poté první řada hororové komedie Wednesday v hlavní roli s herečkou Jennou Ortegou. Ta sice vloni přepsala rekordy a dodnes zůstává historicky nejúspěšnějším seriálem Netflixu, spousta lidí si ji ale pustila už vloni v listopadu a prosinci. Proto v aktuálním žebříčku Wednesday figuruje až na čtvrtém místě, vysvětluje web Variety.com.

Pětici nejsledovanějších titulů první poloviny letošního roku uzavírá Královna Šarlota: Příběh Bridgertonových, která dějově předchází událostem z Bridgertonových, dalšího hitu Netflixu.

Protože firma údaje měří dle počtu hodin, všechny přední příčky tabulky obsadily seriály. Z filmů je nejvýš na 14. místě akční thriller Matka s herečkou Jennifer Lopez v hlavní roli, jemuž uživatelé věnovali téměř 250 milionů hodin. Až za ním skončil Luther: Pád z nebes o londýnském detektivovi hraném Idrisem Elbou, ještě níž se umístilo akční Vyproštění 2 s Chrisem Hemsworthem a téměř 202 miliony sledovaných hodin.

V první polovině roku 2023 předplatitelé stále projevovali značný zájem třeba také o novou adaptaci klasického románu Na západní frontě klid. Netflix ji sice uvedl už vloni na podzim, mezi letošním lednem a červnem jí ale uživatelé věnovali dalších 80 milionů hodin přehrání. K tomu mohlo přispět, že film začátkem roku obdržel čtyři ceny Oscar a sedm britských ocenění Bafta.

Celý žebříček s údaji sledovanosti je k dispozici na webu Netflixu.

Deset nejsledovanějších pořadů na Netflixu

Noční agent, 1. řada - 812,1 milionu hodin
Ginny a Georgia, 2. řada - 665,1 milionu hodin
Sláva, 1. řada - 622,8 milionu hodin
Wednesday, 1. řada - 507,7 milionu hodin
Královna Šarlota: Příběh Bridgertonových - 503 milionů hodin
Ty, 4. řada - 440,6 milionu hodin
La Reina del Sur, 3. řada - 429,6 milionu hodin
Outer Banks, 3. řada - 402,5 milionu hodin
Ginny a Georgia, 1. řada - 302,1 milionu hodin
Fubar, 1. řada - 266,2 milionu hodin

Údaje platí pro období od ledna do června 2023.
Zdroj: Netflix

 

Právě se děje

Další zprávy