40 nejočekávanějších filmů roku 2024: Gladiátor 2, nový Pán prstenů či druhý Joker

Kultura Kultura
Aktualizováno 6. 1. 2024 18:12
Po roce poznamenaném stávkou scenáristů i herců vsadí Hollywood na jistotu. Nejen server Variety.com v těchto dnech zveřejnil seznam nejočekávanějších filmů roku 2024. Do kin přijdou pokračování sci-fi Duna, historického Gladiátora či komiksového Jokera, další příběhy ze světa Pána prstenů, Vetřelce a Šíleného Maxe nebo v případě českých biografů novinky režisérů Jiřího Mádla a Ivana Zachariáše.
Ukázka z knihy The Electric State.
Ukázka z knihy The Electric State. | Foto: Skybound Books

The Electric State

Režie: Anthony a Joe Russo

Roztomilý robotický společník přichází za osiřelou teenagerkou, která s jeho pomocí začíná pátrat po svém mladším bratrovi ztraceném v postapokalyptickém světě. Chystaný americký sci-fi film natočili bratři Anthony Russo a Joe Russo, autoři obou posledních dílů Avengers či akčního The Gray Mana. Jako předloha jim posloužila kniha Elektrický stát švédského výtvarníka Simona Stålenhaga.

Hlavní role ve hvězdně obsazeném projektu ztvární Millie Bobby Brown, Chris Pratt, Stanley Tucci, Brian Cox nebo Billy Bob Thornton. Velkorozpočtový film by měl mít premiéru ještě letos na Netflixu, napsal časopis GQ.

 

Právě se děje

Další zprávy