Velký knižní přehled: Vzestup a vláda Putina, vzpomínky na Motörhead i bestseller pro geeky

Boris Hokr Boris Hokr
21. 8. 2016 11:16
Nejzajímavější tipy z beletrie, fantastiky, literatury faktu i audioknih vybral na závěr prázdnin Boris Hokr. Nechte se inspirovat.

Steven Lee Myers: Nový car: Vzestup a vláda Vladimira Putina (odborná)

Foto: archiv nakladatele

Dmitry Glukhovsky prohlásil, že v Rusku není nuda. Byl to výrok ironický, ale rozhodně upřímný. Kniha o Vladimirovi Putinovi přibližuje, co všechno obnáší stará čínská kletba „žijte v zajímavých časech“ v zemi, která prošla kolapsem komunistického režimu a následně opakujícími se kolapsy v podstatě všech pokusů o jeho nahrazení... a to vše na pozadí osobního příběhu jednoho cílevědomého vlastence, který se rozhodl udělat kariéru v KGB a vždy vyznával linii tvrdé ruky – jak od svých nadřízených, tak sám vůči sobě a nakonec i vůči všem...

Z knihy je jasně vidět erudice autora, ale zároveň na některých místech doslova volá po doplnění pohledu z „druhé strany“. Ovšem taková místa nijak nesnižují kvalitu knihy. Nový car spíše donutí čtenáře začít si dohledávat další informace. Vzhledem k tomu, že ruské zajímavé časy nekončí a jsou v podstatě za humny, to rozhodně není na škodu.

 

Právě se děje

Další zprávy