Kleist, Grossman, Ouředník. Na Výstavišti začíná Svět knihy, připomeňte si hlavní hosty

Kultura ČTK Kultura, ČTK
9. 5. 2018 13:30
Ve čtvrtek ráno na pražském Výstavišti začne další ročník největšího českého knižního veletrhu Svět knihy, jehož součástí jsou tradičně setkání s autory či debaty. O svých nových prózách pohovoří Izraelec David Grossman, Portugalec António Lobo Antunes, Němec Reinhard Kleist nebo český autor žijící ve Francii Patrik Ouředník. Připomínáme, kde a o čem budou vybraní hosté veletrhu hovořit.

Dror Mišani

◼ sobota 12. května, 16.00, Lapidárium Národního muzea - Velký sál, debata s Robinem Cookem a Jozefem Karikou na téma Thriller jako literární žánr
◼ neděle 13. května, 12.00, Literární sál - Pravé křídlo, setkání s autorem, moderuje Pierre Pe’er Friedmann
◼ neděle 13. května, 13.00, S201 - Střední hala, autogramiáda

Izraelský překladatel, knižní redaktor a autor netradičních detektivek se na scéně objevil po letech, kdy učil v Tel Avivu a psal jen do šuplíku.

Dror Mišani stvořil postavu policejního inspektora Avrama Avrama, jenž účinkoval také v česky vydaném bestselleru Případ pohřešovaného. Ten mimo jiné "vyšetřoval" i možnosti a omezení žánru detektivní literatury. Nyní nakladatelství Argo v českém překladu vydává Mišaniho druhý titul zvaný Možné násilí.

S izraelským bohemistou Pierrem Pe’erem Friedmannem bude autor na Světě knihy hovořit o své tvorbě, roli detektivek ve společnosti i úspěších a selháních nejznámějších literárních detektivů.

 

Právě se děje

Další zprávy