Eco, Zubov i Tolkien: 22 knižních tipů na léto

Boris Hokr Boris Hokr
Aktualizováno 27. 7. 2015 18:29
Léto je časem odpočinku, kdy jako čtenáři upřednostňujeme oddechovky, vracíme se k oblíbeným autorům nebo se necháváme knihami zcela pohltit. Boris Hokr vybral 22 tipů právě na takovéto tituly.

Daniel Abraham: Dračí cesta

Knihy na léto
Knihy na léto | Foto: Laser-books

I padající oblázek může strhnout lavinu. To, co původně mělo zůstat nevýznamnou letní šarvátkou mezi urozenými pány, se začíná vymykat kontrole. Působí tu temné síly rozdmýchávající plameny, jež strhnou celý kraj na "cestu draka" – válečnou stezku.

"Daniel Abraham je jednou z nejzajímavějších tváří moderní fantastiky a druhdy chráněnec George R. R. Martina (krom jiného píše scénáře ke komiksové adaptaci Hry o trůny – recenze zde). Jeho Dračí cesta je pokusem o tradičnější fantasy epos, který si je dobře vědom toho, co čtenáři chtějí, ale zároveň se jim nemíní podbízet. Několik příběhových linií věnovaných různorodým hrdinům (naivní šlechtický synáček, ostřílený harcovník královské politiky, legendární kapitán a mladá adeptka bankéřského cechu) šikovně představuje svět, v němž se dávají do pohybu mocné síly. Zrnka humoru vyvažují krvavé scény a klišé jsou přísně zakázána. Na letní čtení ideální fantasy bichlička."

 

Právě se děje

Další zprávy