Wonderfest - přehlídka evropské hudby

ČTK, kiz
15. 11. 2005 0:00
Smržovka (Jablonecko) - Českou, německou, polskou a slovenskou hudbu různých žánrů nabídne 4. ročník mezinárodního festivalu Wonderfest, který se uskuteční v sobotu 19. listopadu ve Smržovce na Jablonecku.

"Nejpočetněji jsou zastoupeni písničkáři," řekla Ivana Hujerová ze smržovského kulturního střediska. Hudební přehlídka nese podtitul hudba Trojzemí a symbolicky se hlásí k rodině festivalů Eurotrialog. "Vedle tuzemských umělců představujeme i hudebníky ze sousedních zemí, zejména německé či polské soubory z oblasti worldmusic," řekl starosta Vladimír Kahánek. Letos vystoupí nadžánrová desetičlenná německá skupina The Great Bertholinis, jejíž hudba je mix swingu, country a hudby šedesátých let.

Českou scénu bude zastupovat skupina Už Jsme Doma. Smržovku zařadila mezi zastávky na svém turné k dvacetiletému výročí, které začalo v říjnu koncertem ve vyprodané pražské Arše. Dalším slavným jménem Wonderfestu je legendární bratislavský klávesista Marián Varga. Návštěvníci se mohou těšit i na návrat Blue Effectu s další legendou - Radimem Hladíkem. "Lahůdkou budou jistě i sety Jiřího Schmitzera, který zahraje výběr nejlepších písní ze všech svých alb, nebo na Sestry Steinovy - velká naděje českého písničkářství," podotkla Ivana Hujerová.

Festival doprovodí výstava fotografií Karla Šustera z uplynulých ročníků Wonderfestu a spřízněných akcí, jako je například Slet bubeníků nebo Eurotrialog Mikulov. Letošní festival je součástí oslav 100. výročí povýšení Smržovky na město.

Více informací o festivalu zde.

 

Právě se děje

Další zprávy