Co poslouchá půl miliardy lidí. V žebříčku Spotify jsou Harry Styles i český Calin

Kultura Kultura
1. 12. 2022 18:00
Introspektivní a zasněné As It Was od britského zpěváka Harryho Stylese se stalo celosvětově nejstreamovanější písní roku na Spotify. Provozovatelé služby, kterou používá 456 milionů lidí, to oznámili ve čtvrtek. As It Was zde zaznamenalo téměř 1,6 miliardy přehrání, spočítala britská BBC. V Česku se nejvíc dařilo brněnskému zpěvákovi Calinovi a kladenskému raperovi Viktoru Sheenovi.
Skladba Me Porto Bonito od Bad Bunnyho. | Video: Rimas Records

4. Bad Bunny: Me Porto Bonito

Portorikánský raper, který vystupuje pod pseudonymem Bad Bunny, se už potřetí za sebou stal celosvětově nejstreamovanějším umělcem na Spotify. Letos zde jeho písně dohromady nasbíraly 18,5 miliardy přehrání. Při této příležitosti firma dočasně upraví tradiční zelenou ikonku v podobě srdíčka, kterým mohou uživatelé udělit lajk konkrétní skladbě nebo albu. Na zpěvákovu počest se zelené srdíčko změní v červené, jaké Bad Bunny používá.

Do žebříčku nejhranějších písní se umělec dostal hned s několika položkami z letošního alba Un Verano Sin Ti. Nejvýš, na čtvrtém místě, se umístila Me Porto Bonito. Natočil ji hned po návštěvě plesu Met Gala v newyorském Metropolitním muzeu umění. "Dokonce jsem měl ještě stejný oblek a účes," sdělil raper. Na nahrávání se podílel portorický zpěvák Chencho Corleone z dua Plan B.

 

Právě se děje

Další zprávy