Co poslouchá půl miliardy lidí. V žebříčku Spotify jsou Harry Styles i český Calin

Kultura Kultura
1. 12. 2022 18:00
Introspektivní a zasněné As It Was od britského zpěváka Harryho Stylese se stalo celosvětově nejstreamovanější písní roku na Spotify. Provozovatelé služby, kterou používá 456 milionů lidí, to oznámili ve čtvrtek. As It Was zde zaznamenalo téměř 1,6 miliardy přehrání, spočítala britská BBC. V Česku se nejvíc dařilo brněnskému zpěvákovi Calinovi a kladenskému raperovi Viktoru Sheenovi.
Skladba Stay od Kida Laroie a Justina Biebera. | Video: Columbia Records

3. The Kid Laroi a Justin Bieber: Stay

Stay, společný hit teprve devatenáctiletého australského rapera řečeného The Kid Laroi a hvězdného kanadského zpěváka Justina Biebera, se stalo nejhranější písní roku na konkurenční službě Apple Music. V žebříčku Spotify skončilo třetí.

Song mísí pop, rap a rock se zvukem klavíru i syntezátorů. Vyprávěn je z pohledu někoho, kdo si uvědomuje, že způsobil rozpad vztahu. Deklaruje snahu být lepší a prosí milence, aby ho neopouštěl.

Track odstartoval kariéru rapera Kida Laroie. Dítě z rozvedené hudební rodiny vychovával strýc, který byl však v roce 2015 zavražděn. Chlapec první skladby zveřejňoval na serverech Soundcloud a YouTube, předloni vydal svůj dosud jediný mixtape. Letos se stal takovou hvězdou, že po něm fastfodoový řetězec McDonald's v rodné Austrálii pojmenoval limitovanou verzi menu s cheeseburgerem a kuřecími nuggety nazvanou The Kid Laroi Meal.

Momentálně umělec žije v USA a nedávno završil první světové turné. Na Instagramu fanouškům zanechal emotivní vzkaz, kde uvedl, že "bez vás nejsem nic a nenacházím slova pro to, jak moc jste ovlivnili můj život". V těchto dnech dokončuje první studiové album.

 

Právě se děje

Další zprávy