40 nejočekávanějších koncertů roku 2024: Springsteen, Rammstein, jazz i český rap

Kultura Kultura
Aktualizováno 7. 1. 2024 13:49
Česko čeká rok velkých i menších koncertů. Nejvíc lidí zřejmě dorazí na Rammstein, Eda Sheerana, Bruce Springsteena či Depeche Mode, pražskou O2 arenu zkusí zaplnit Helena Vondráčková, Viktor Sheen nebo Monika Bagárová, zatímco třeba Bert & Friends pokřtí album ve Foru Karlín. Ze stovek oznámených vystoupení vybíráme 40 pro rok 2024.
Zpěvák a kytarista Lenny Kravitz.
Zpěvák a kytarista Lenny Kravitz. | Foto: Lukáš Bíba

Colours of Ostrava

17. až 20. července, Dolní oblast Vítkovice, Ostrava

Americký zpěvák a multiinstrumentalista Lenny Kravitz, který na festivalech účinkuje zřídka, bude hlavní hvězdou letošního ročníku ostravských Colours. Devětapadesátiletý kytarista a zpěvák spojuje rock s funkem, reggae, soulem i R&B. V letech 1999 až 2002 čtyřikrát za sebou získal cenu Grammy, čímž vytvořil dosud nepřekonaný rekord. Do Ostravy přiveze i skladby z chystané desky Blue Electric Light.

Na festivalu dále vystoupí kalifornští rockeři Queens of the Stone Age, vedení zpěvákem a kytaristou Joshem Hommem, nebo britský zpěvák Sam Smith. Tento pětinásobný držitel Grammy představí desku Gloria, která obsahuje i celosvětový hit Unholy. Vystoupení dle pořadatelů doprovodí velkolepá show, na níž se podílí i trans hudebnice, německá zpěvačka a textařka Kim Petras. Sam Smith v roce 2019 veřejně ohlásil svoji nebinární genderovou identitu s přáním být oslovován jako oni, protože se necítí ani jako muž, ani žena.

Dalšími hvězdami letošních Colours budou britský zpěvák James Blake, multiinstrumentalistka Bat for Lashes, s umělou inteligencí experimentující zpěvačka Sevdaliza nebo němečtí Tangerine Dream. Na festival se též po 18 letech vrátí newyorští punkeři Gogol Bordello.

 

Právě se děje

Další zprávy