40 nejočekávanějších koncertů roku 2024: Springsteen, Rammstein, jazz i český rap

Kultura Kultura
Aktualizováno 7. 1. 2024 13:49
Česko čeká rok velkých i menších koncertů. Nejvíc lidí zřejmě dorazí na Rammstein, Eda Sheerana, Bruce Springsteena či Depeche Mode, pražskou O2 arenu zkusí zaplnit Helena Vondráčková, Viktor Sheen nebo Monika Bagárová, zatímco třeba Bert & Friends pokřtí album ve Foru Karlín. Ze stovek oznámených vystoupení vybíráme 40 pro rok 2024.
Marika Gombitová na předloňském vánočním koncertě v Bratislavě.
Marika Gombitová na předloňském vánočním koncertě v Bratislavě. | Foto: Profimedia.cz

Marika Gombitová

16. a 30. ledna, O2 arena, Praha

Jen sporadicky v posledních letech vystupuje slovenská zpěvačka Marika Gombitová. Protože také v této části bývalé federace má stále příznivce, zkraje roku zkusí hned dvakrát zaplnit největší pražskou zastřešenou O2 arenu. Vystoupí zde 16. a 30. ledna. Slibuje velkou scénu, hosty i své největší hity jako Študentská láska, Vyznanie či Správne dievča. Naživo také představí dvě nové skladby.

Někdejší členka skupiny Modus a hvězda televizního muzikálu Neberte nám princeznu, kde účinkovala s Miroslavem Žbirkou nebo Marií Rottrovou, měla koncem listopadu 1980 cestou z koncertu v Brně těžkou autonehodu. Po ní zůstala upoutána na invalidní vozík. Muzice se ale věnovat nepřestala. Gombitová dodnes nazpívala přes 230 písní, nejméně pod šedesátkou je podepsaná jako autorka hudby a prodala více než milion nosičů.

Její emotivní píseň Vyznanie v roce 2007 zvítězila ve slovenské anketě Hit století. V roce 2016 vydala autobiografii Úlomky spomienok, dva roky nato z rukou slovenského prezidenta Andreje Kisky převzala Pribinův kříž I. třídy za zásluhy o kulturní rozvoj.

 

Právě se děje

Další zprávy