VIDEO Hunger Games vyměnily v Síle Vzdoru hry za válku

Kultura Kultura
16. 9. 2014 18:22
Podívejte se na upoutávka třetího filmu ze série Hunger Games. Slibuje významně odlišnou atmosféru, která připomíná válečný stav. V hlavní roli opět Jennifer Lawrence.
Foto: Externí

Video - Velký filmový fenomén se blíží k první části svého finále. Po vzoru ság jako Harry Potter nebo Twilight totiž byla poslední knížka trilogie Hunger Games hollywoodskými chirurgy rozpůlena a na diváky tak čeká dvojitá návštěva kin. První část Síly Vzdoru jde do českých kin 20. listopadu 2014, finále potom přijde o rok později.

Pusťte si upoutávku na Hunger Games: Síla Vzdoru 1. část
Pusťte si upoutávku na Hunger Games: Síla Vzdoru 1. část

Katniss v podání oscarové herečky Jennifer Lawrence má za sebou už druhou účast v "hladových hrách", kde se sešla s přeživšími předcházejících turnajů vzhledem ke konání speciálního pětasedmdesátého ročníku. Naposledy jsme se s ní viděli, když byla na cestě do třináctého sektoru země Panem, který měl být před mnoha lety zničen Kapitolem. Tamní obyvatelé však přežívají v podzemí a nyní se místo stává shromaždištěm sil odporu, které se chtějí postavit krutovládě Kapitolu, který zosobňuje Donald Sutherland. Katniss musí přijmout úlohu reprodrozda, který má sjednotit obyvatele všech zbylých dvanácti krajů.

Upoutávka odhaluje, že se mezi povstalci setkáme i s Julianne Moore (brzy ji uvidíme také v Cronenbergově Maps to the Stars), která si zahrála prezidentku Almu Coin, a také s Philipem Seymourem Hoffmanem. Ten se ujal role Plutarcha Heavensbeeho, jenž nejprve vystupoval jako jeden z významných představitelů ústředního Kapitolu a iniciátor bratrovražedných her ve Vražedné pomstě, ale obě části Síly Vzdoru ukazují jeho pravou podstatu a stává se členem jádra rebelie. I když se kvůli předčasnému úmrtí herce spekulovalo, jestli stihl dokončit svou práci, podle informací studia stihl svůj part natočit.

Film má předpoklad stát se letos nejvýdělečnějším filmem roku. První dva díly série se již na vrcholu žebříčku umístily a letošní rok zatím v amerických kinotržbách nepřipravil žádný výrazný kasovní hit. Zatím nejvýdělečnější film Strážci galaxie po měsíci promítání překročil třísetmilionovou hranici, ale tvůrci Hunger Games: Síly Vzdoru 1. část míří jistě nad čtyři sta milionů dolarů.

 

Právě se děje

Další zprávy