Tuzemský žebříček kin vede svérazný detektiv Holmes

Marie Dostálová
17. 1. 2012 6:31
V žebříčku návštěvnosti českých kin už druhý týden vede pokračování Sherlocka Holmese.
Sherlock Holmes: Hra stínů
Sherlock Holmes: Hra stínů | Foto: Warner Bros

Na prvním místě žebříčku tržeb v tuzemských kinech je opět pokračování Sherlocka Holmese s podtitulem Hra stínů, které stejně jako první díl režíroval Guy Ritchie. O víkendu film zhlédlo 34 tisíc diváků, což je o polovinu méně než minulý týden. V pokladnách kin zanechali 4 miliony 847 tisíc korun.

Na druhé místo se dostali premiérově nasazení Muži, kteří nenávidí ženy natočení dle světového bestselleru Stiega Larssona. Filmová verze uznávaného režiséra Davida Finchera přitáhla přes víkend přes 23 tisíc diváků, kteří za vstupné utratili 3 miliony 475 korun.

Top tři uzavírá animovaný Kocour v botách, který se na prvních místech žebříčku drží již sedm týdnů. O víkendu film vidělo necelých 12 tisíc diváků, za něž film utržil 1 milion 706 tisíc korun. Doposud Kocoura známého z filmů o Shrekovi zhlédlo přes 200 tisíc diváků.

Na páté pozici je znovu komedie o vztazích Alice Nellis názvem Perfect Days - I ženy mají své dny. O víkendu film utržil 916 tisíc korun a zhlédlo jej 6870 diváků. Po jedenácti týdnech od premiéry snímek vidělo 218 tisíc diváků. Tomu se však můžou upíři z Twilight ságy, kteří jsou na dvanácté příčce, jenom smát. Čtvrté pokračování s podtitulem Rozbřesk, část první vidělo po devíti týdnech od premiéry přes 300 tisíc diváků, kteří v kinech nechali 37 milionů a 873 tisíc korun. Stmívání však už od minulého týdne klesá. Tento víkend ho vidělo pouze 1377 diváků, což je propad o 53 procent oproti minulému víkendu.

Všechny filmy na desátém až dvacátém místě se kromě Stmívání, premiérového Kazatela Kalašnikova a Tintinových dobrodružství v návštěvnosti propadly o desítky procent. Tintin už minulý víkend z žebříčku pomalu vypadával (20. místo), nyní mírně poskočil a je na osmnácté příčce s 815 diváky za víkend.

 

Právě se děje

Další zprávy