Novinky na DVD: Alenka v říši divů, Mechanik zabiják

Marie Dostálová
19. 12. 2011 18:29
Jaké filmy vycházejí 19. prosince na DVD?
Alenka v říši divů
Alenka v říši divů | Foto: Aktuálně.cz

Jaké filmy vycházejí 19. prosince na DVD? Přinášíme vám jejich přehled včetně tří tipů napříč žánry.

Alenka v říši divů

Na DVD znovu vychází Alenka v říši divů (2010) od Tima Burtona s Johnnym Deppem v hlavní roli. Film získal Oscara za výpravu a kostýmy. Režisérova verze klasické pohádky nabízí vizuálně výraznou verzi, kterou můžete považovat za kýč nebo filmařskou originalitu. Dobrodružná fantasy vypráví o příběh devatenáctileté Alenky (Mia Wasikowska), které uteče před sňatkem pryč a dostane se do fantastického světa plného zvláštních postav. DVD stojí 200 korun.

Mechanik zabiják

Poprvé vychází americký akční krimi Mechanik zabiják (2011). Arthur Bishop (Jason Statham) je elitní zabiják s unikátním talentem pro čisté odklízení cílů. Je to práce, která vyžaduje profesionální přesnost a absolutní nestrannost a Bishop je ten nejlepší.

Vychází 19. prosince na DVD

Advent a Vánoce, Hra osudu, Lovci pokladů: Kniha tajemství, Odstřelovač, Pomáda

Když však zabijí jeho rádce a kamaráda Harryho, ztrácí jednu ze svých předností - nezaujatost. DVD pořídíte za sto korun.

Dařbuján a Pandrhola

V reedici za 150 korun vychází oblíbená česká pohádka Dařbuján a Pandrhola režiséra Martina Friče. Hrdinou filmu je chudý havíř Kuba Dařbuján (Jiří Sovák), který se stará o svou Markýtku a jedenáct dětí. Přijme Smrt (Václav Lohniský) za kmotra narozeného dítěte. Smrťák mu nabídne úmluvu a Kuba se stane doktorem. Pokud bude stát Smrťák u nohou postele může pacienta uzdravit, pokud u hlavy, není již nemocnému pomoci. Kuba souhlasí a hned druhý den se dá do léčení.

 

Právě se děje

Další zprávy