Novinky na DVD - Green Lantern, Tenkrát na Západě

Marie Dostálová
11. 12. 2011 23:27
Přinášíme přehled filmů, které 14. prosince vycházejí na DVD
Green Lantern
Green Lantern | Foto: Aktuálně.cz

Filmy na DVD, které vycházejí 14. prosince

Čekej do tmy, Dorian Gray, Chaplin, Lord of the Dance, Mlha, Ošetřovatel, Pelikán má alibi, Smrtelné zlo 2, Street Fighter: Legenda z Hong Kongu, Univerzální voják, 2001: Vesmírná odysea, Velmi relativní známosti

Jaké novinky, ale i starší filmy vychází k čtrnáctému prosinci na DVD? Přinášíváme vám jejich přehled včetně tří tipů

Tenkrát na Západě

Kultovní spaghetti western Sergia Leoneho znovu vychází na DVD. Film začíná slavnou scénou na opuštěné železniční stanice, na které tři muži trpělivě čekají na příjezd vlaku. Poslal je bezcitný pistolník Frank, aby se postarali o muže, který si říká Harmonika a chce si s Frankem vyřídit staré účty. Western je uznávaný (na Imdb 20. místo) nejen díky špičkové hudbě, kterou složil režisérův dvorní skladatel Ennio Morricone, ale také hereckým výkonům Henryho Fondy, Claudie Cardinale, Charlese Bronsona a nezapomenutelné emotivní atmosféře.

Dvoudiskové DVD je digitálně remasterováno. První disk: verzi 16:9 , komentáře tvůrců. Druhý disk nabízí řadu bonusů, např. Něco společného se smrtí - dokumenty obsahující exkluzivní rozhovory s Claudií Cardinale, Gabrielem Ferzettim, Bernardem Bertoluccim a kameramanem Toninem Delli Collim, Železnice, revoluce Západu - dokument, Lokace tehdy a nyní - fotogalerie.

Green Lantern

Fanoušky zelených komiksových hrdinů potěší americká akční sci-fi Green Lantern. Oblíbenou postavu z komiksu převedl do filmové podoby režisér Martin Campbell (Casino Royale, Na hraně temnoty). Ve vesmíru existuje už po staletí elitní síla ochránců míru a práva. Jsou to Sbory Green Lantern. Když se objeví nový strašlivý nepřítel, je osud Země i civilizovaného vesmíru v rukou nejnovější posily Sboru, vůbec prvního pozemšťana v jejich řadách.

Film vychází v jednodiskové a dvoudiskové edici s bonusy - Ryan Reynolds a Green Lantern, Umění v Green Lantern, Bitva v oblacích, Vytváření obleku pro superhrdinu, Prstenoklání 101, Sbor Lanternů a další. Green Lantern je dostupný na Blu-ray discích ve 3D verzi.

Bláznivá, zatracená láska

Druhý film režisérského dua Glenn Ficara a John Requa (I Love You Phillip Morris) je mixem romantické komedie a dramatu. Čtyřicetiletý Cal (Steve Carell) prožívá svůj sen - má dobrou práci, hezký dům, skvělé děti a za manželku lásku ze střední školy. Když ale zjistí, že ho jeho žena Emily (Julianne Mooreová) podvádí a chce se s ním rozvést, jeho spokojený život se rázem mění. Cala vezme pod ochranu Jacob (Ryan Gosling) - pohledný sportovec po třicítce. Bláznivá, zatracená láska nabízí několik skutečně vtipných scén a vysmívá se klišé žánru. Vrší přes sebe však příliš dějových linek a finále nakonec nikam nevybočí.

 

 

Právě se děje

Další zprávy