Kvůli hollywoodské stávce budou televizní ceny Emmy předány později

ČTK ČTK
28. 7. 2023 12:47
Kvůli hollywoodské stávce budou televizní ceny Emmy předány později

Udílení televizních cen Emmy bude kvůli stávce amerických scenáristů a herců přesunuto z 18. září nejspíš na příští rok. Podle deníku Los Angeles Times o tom rozhodla stanice Fox, která měla ceremoniál vysílat. Partneři cen už byli o odkladu informováni, potvrzuje server Variety.com a připomíná, že naposledy se ceremoniál dočkal odkladu po teroristických útocích z 11. září 2001. Nové datum zatím není známé, jako pravděpodobný se jeví leden 2024.

Zásah si vyžádala souběžná stávka hollywoodských herců a scenáristů, jež ochromila výrobu nových filmů a seriálů. Ta zároveň členům odborů zakazuje propagovat svá díla i pracovat na dalších. Úspěch slavnostních ceremoniálů jako předávání Emmy však závisí právě na kvalitních vtipech od scenáristů, kteří by je nyní nemohli napsat, a přítomnosti hollywoodských hvězd, jež by nemohly dorazit.

Podle Variety.com se pořadatelé odkladu na leden 2024 obávají, v téže době mají být předány ceny Zlatý glóbus a začnou se blížit nejznámější filmové Oscary. Protože konec stávky se ale nezačíná ani rýsovat, původní zářijový termín už je passé a podobné akce musejí být připraveny s několikaměsíčním předstihem, organizátorům zřejmě nezbude nic jiného, než se s lednem smířit, dodává Variety.com.

Největší šance na zisk Emmy letos mají tvůrci seriálů Boj o moc, The Last of Us a Ted Lasso nebo minisérie Bílý lotos.

 

Právě se děje

Další zprávy