Hit z Hollywoodu ještě v létě nebude. Studio Warner Bros. potřetí odložilo film Tenet

Reuters Reuters
21. 7. 2020 9:58
Studio Warner Bros. v pondělí oznámilo, že na neurčito odkládá premiéru nového filmu režiséra Christophera Nolana nazvaného Tenet. Je to další rána pro americké řetězce kin, které doufaly, že právě očekávaný snímek přiláká diváky zpět po pandemii nového typu koronaviru.
Na ilustračním snímku je dezinfekce interiéru kina ve francouzském Nice.
Na ilustračním snímku je dezinfekce interiéru kina ve francouzském Nice. | Foto: Reuters

Tenet, s jehož premiérou se počítalo na 12. srpna, měl být prvním velkorozpočtovým hollywoodským titulem od půlky března, kdy se filmový průmysl zastavil kvůli šíření koronaviru.

Na snímku z Tenetu jsou Robert Pattinson a John David Washington.
Na snímku z Tenetu jsou Robert Pattinson a John David Washington. | Foto: Warner Bros.

"Bohužel se pandemie šíří dál, což nás přimělo přehodnotit datum premiéry," vysvětluje Toby Emmerich, předseda správní rady Warner Bros. Pictures Group. "Brzy oznámíme, kdy v roce 2020 uvedeme Tenet do kin," slibuje.

Je to už potřetí, co velkorozpočtový film Christophera Nolana mění datum premiéry kvůli koronaviru. Původně jej kina měla začít promítat 17. července, později 31. července a nakonec 12. srpna.

Uzavírky spojené s koronavirem v USA zdevastovaly kinotrh, kde zanikly desítky tisíc pracovních pozic a řetězce si musely půjčovat peníze, aby se vyhnuly krachu.

Americké sítě biografů AMC Entertainment, Cinemark i Regal Cinemas, které vlastní skupina Cineworld, měly dle původních plánů znovu otevřít 31. července. Počítá se s hygienickými opatřeními jako omezeným počtem diváků v sále, častějším úklidem a dezinfekcí nebo povinností nosit roušky pro pracovníky i diváky.

Ve městech New York a Los Angeles, kde je nejvíc kin v USA, však biografy dosud nemají povolení od úřadů, aby znovu otevřely. Děje se tak v době, kdy ve Spojených státech opět narůstá počet infikovaných i úmrtí spojených s koronavirem.

Z hollywoodských filmů tak zatím v letním plánu zůstává jen premiéra hraného remaku Mulan, který chce Walt Disney Company uvést 21. srpna. Další letní hit Wonder Woman 1984 studio Warner Bros. odložilo na říjen.

Tenet je velkorozpočtové špionážní sci-fi s Johnem Davidem Washingtonem a Robertem Pattinsonem v hlavních rolích. Natočil jej Christopher Nolan, britský režisér hitů jako Temný rytíř povstal nebo Počátek.

Nový trailer z Tenetu vydali Warner Bros. před třemi týdny. | Video: Warner Bros.
 

Právě se děje

Další zprávy