Začíná Febiofest. Uvede novinky s Gibsonem a Mooreovou nebo Dafoeův portrét Van Gogha

tst tst
20. 3. 2019 12:30
Tento čtvrtek v Praze začíná filmový Febiofest. V jeho programu lze najít novinky renomovaných režisérů Barryho Jenkinse a Jacquese Audiarda, filmy s Julianne Mooreovou a Melem Gibsonem nebo western s Joaquinem Phoenixem. Vidět lze také snímek o Vincentu van Goghovi, kterého hraje Willem Dafoe, japonské anime či americkou nezávislou kinematografii.
Trailer z filmu The Beach Bum. | Video: Febiofest

The Beach Bum

Režie: Harmony Korine

Šestačtyřicetiletý filmař Harmony Korine diváky provokoval už jako mladičký scenárista snímku Kids. Zachytil v něm drsné chování dětí žijících na ulici, která nenabízí jen prostor ke skateboardingu, ale také k násilí, drogám a prvním sexuálním zkušenostem.

Ve svých dílech Korine zachycoval ještě vyšinutější svět: buranských předměstí a jeho životem se bezcílně protloukajících obyvatel (Gummo) či falešných důchodců, kteří souloží s popelnicemi (Trash Humpers).

Předposledním filmem Spring Breakers pak tento bytostný a enormně talentovaný provokatér vkročil do zářivého světa zlaté mládeže a jejích dekadentních jarních radovánek. A nyní v novince The Beach Bum opět zavádí diváky na prosluněnou pláž, kde je plno drog i filmových hvězd. Tou ústřední je Matthew McConaughey coby podvodníček neustále jednající pod vlivem všech omamných látek, které mu přijdou pod ruku.

Vypadá to, že král flákačů řečený The Dude ze slavného filmu bratří Coenů Big Lebowski tu získal bratra.

 

Právě se děje

Další zprávy