Vrcholí divadelní sezona, premiéry budou mít Schillerova klasika, příběh z metra i špičkový tanec

ČTK Kultura ČTK, Kultura
3. 5. 2018 10:49
Necelé dva měsíce zbývají do divadelních prázdnin. Do té doby bude v Praze k vidění nové nastudování klasického dramatu Friedricha Schillera, inscenace pohybového souboru Spitfire Company či premiéra opery Nabucco v režii Josého Cury. Divadlo v Dlouhé chystá druhý režijní projekt dua Skutr, Letní shakespearovské slavnosti zase komedii s Martinem Dejdarem a Ondřejem Pavelkou.

Jak se vám líbí náš vizuál k letošnímu premiérovému představení Dobrý konec všechno spraví?📷 Foto: Pavel Mára

Zveřejnil(a) Letní shakespearovské slavnosti dne NaN. undefined NaN

Letní shakespearovské slavnosti

Tradiční Letní shakespearovské slavnosti na Pražském hradě zahájí premiéra komedie Dobrý konec všechno spraví v režii Jana Antonína Pitínského, několikanásobného držitele Ceny Alfréda Radoka. Autoři hru označují za něžně melancholickou komedii plnou dobrodružství, lásky a zázraků, v hlavních rolích účinkují Ondřej Pavelka, Martin Dejdar, Jan Vlasák nebo David Novotný. Dobrý konec všechno spraví bude na programu festivalu od 26. června každý den až do neděle 15. července, kdy se inscenace přesune do Brna a později do Ostravy.

Část letošních představení Letních shakespearovských slavností bude opět hostit Královská zahrada Pražského hradu, další diváci uvidí na Letní scéně Hudební a taneční fakulty Akademie múzických umění v Lichtenštejnském paláci.

Derniéru budou mít dvě navštěvované inscenace z předchozích let - Sen noci svatojánské v hlavních rolích s Davidem Prachařem a Vandou Hybnerovou a rovněž Romeo a Julie v podání Jana Sklenáře a Terezy Voříškové. Na repertoáru naopak zůstává Hamlet v hlavní roli s Jaroslavem Pleslem či komedie Mnoho povyku pro nic, Večer tříkrálový aneb Cokoliv chcete.

 

Právě se děje

Další zprávy