Ceny Anděl dostali Pam Rabbit a David Koller, desku roku natočili November 2nd

Kultura ČTK Kultura, ČTK
30. 3. 2024 23:11
Bez jednoznačného vítěze skončilo sobotní udílení hudebních cen Anděl. Uspěli oba favoriti s nejvyšším počtem nominací: rocková kapela November 2nd natočila album roku, zatímco raper Viktor Sheen se zpěvákem Calinem ovládli nově zavedenou kategorii pro společný projekt. Nejlepšími sólovými interprety jsou Pam Rabbit a David Koller.
Galavečer moderovali Ivana Kulhánková a Honza Dědek.
Galavečer moderovali Ivana Kulhánková a Honza Dědek. | Foto: ČTK

Lentilky v šatně

Ceny Anděl, které od roku 1991 uděluje akademie složená z hudebníků, producentů i novinářů, byly předány tuto sobotu večer v pražském sále O2 universum. Záznam lze zpětně vidět na webu České televize. Diváky uvítala kapela Jelen, která s hosty Jiřím Pavlicou a Hradišťanem uvedla společnou skladbu Miluju tě. Vypráví o odchodu blízkého člověka.

Galavečer moderovali Ivana Kulhánková a Honza Dědek. "Protože je to 33. ročník cen Anděl, načasovali jsme ho na Velikonoce. A to navzdory tomu, že skupina J.A.R. v názvu své desky tvrdí, že Jezus Kristus Neexistus. Tímto se omlouváme všem věřícím v sále, tedy Ewě Farné a těm ostatním u televizních obrazovek," přivítal obecenstvo Dědek.

Později třeba divákům představili matku rapera Yzomandiase, který se nemohl zúčastnit, neboť je na turné. Žertovali také o tom, jak zvláštní požadavky mívají některé kapely. "Já třeba slyšela o jedné, která chtěla mít v šatně před koncertem lentilky roztříděné podle barev," zmínila moderátorka americké Blink-182, kteří vloni koncertovali v Praze. "Já zase slyšel, že Mariah Carey vždy vyžaduje mít v šatně dvacet bílých koťátek," odvětil Dědek. "Koťátka v šatně chce snad každá kapela," uzavřela Kulhánková.

 

Právě se děje

Další zprávy