Horské chaty Východního Tyrolska: Ráj knedlíků, císařských trhanců a ovocné pálenky

Magazín Magazín - za podpory: Rakousko - přijeďte a ožijte, logo, spolupráce
8. 1. 2021 15:00
Východní Tyrolsko je domovem 266 třítisícovek včetně vrcholu Großglockner, a proto není divu, že je českými lyžaři vyhledávanou destinací. Kromě zasněžených přírodních kulis a panoramat je ale vyhlášené i horskými chatami a chalupami, kde se dá nejen chytat bronz na terase, ale i ochutnat tyrolské speciality nebo strávit noc.

Východní Tyrolsko v zimě nabízí sedm skiareálů se 150 kilometry sjezdovek, které ale zůstávají pro turisty kvůli pandemii koronaviru zavřené minimálně do 24. ledna. Každý, kdo přicestuje do Rakouska z České republiky, se navíc musí uchýlit do desetidenní karantény. 

Čechům tedy nezbývá nic jiného než místo lyžování zimní dovolenou zatím jen plánovat. 

Kromě desítek sjezdovek je ale Tyrolsko vyhlášené i gastronomií a horskými chatami, které kromě lokální gastronomie nabízejí zážitek v podobě noclehu ve dvou tisících metrech nad mořem. 

Podívejte se, kde pečou nejlepší žebra, kde si dát císařský trhanec a v čem tkví kouzlo tyrolské pálenky zvané Pregler.

Moosalm

Moosalm vedou manželé Marita a Reinhard Tiefenbacherovi a právě Reinhard šéfuje i kuchyni. Rád vaří mezinárodní klasiky, ale nevzdává se ani regionálních jídel z místních potravin. A právě jeho domácí knedlíky jsou doslova magnetem pro lyžaře z okolních sjezdovek. Pro stálé hosty připravuje pětichodové večerní menu, ke kterému nabízí rakouská vína a lokální pálenky. Cena v dvoulůžkových pokojích se snídaní se v hlavní sezoně pohybuje okolo 84 eur.

 

Právě se děje

Další zprávy