Big Mac slaví 50 let. Do Česka dorazil o čtvrt století později, chutná pořád stejně jako v roce 1967

Magazín Magazín
2. 8. 2018 8:22
Populárnímu Big Macu je padesát. Přestože mu výživoví poradci nemohou přijít na jméno, funguje například jako ekonomický ukazatel a ve Spojených státech má vlastní muzeum. Od roku 1967, kdy se vůbec poprvé servíroval, se jeho chuť nezměnila a základem jednoho z nejznámějších burgerů na světě zůstávají tři bulky pečiva, dva plátky hovězího, nakládaná okurka, salát, cibulka a speciální omáčka.

Big Mac a charita

Fastfoodový řetězec vydražil v roce 2016 pro charitu vysokou částku z prodeje lahve své pověstné pikantní omáčky, kterou přidává do hamburgerů Big Mac a která v běžném prodeji není k dostání.

Dražila se dva týdny a nakonec si ji koupil za 65 900 liber (cca 2,3 milionu korun) sběratel z Velké Británie. McDonald’s mu k ní nakonec přidal i poukaz na hamburger zdarma. 

 

Právě se děje

Další zprávy