Češi neumí platit za dobré jídlo, shodují se šéfkuchaři

Petra Jansová Petra Jansová
15. 12. 2014 10:00
Rozhovory se známými kuchaři, kteří prozradili nejenom, co si myslí o úrovni české gastronomie.

Grafika - Co zajímavého se odehrálo v tuzemských restauracích? Jaké stravovací zlozvyky trápí Čechy? Nejen na tyto otázky hledal odpovědi seriál online deníku Aktuálně.cz, ve kterém dali nahlédnout do svých kuchyní přední čeští šéfkuchaři jako Roman Paulus, Oldřich Sahajdák, Jan Punčochář, Pavel Sapík, Zdeněk Pohlreich a mnoho dalších.

La Degustation, jídlo
La Degustation, jídlo | Foto: archiv La Degustation

La Degustation Bohême Bourgeoise (šéfkuchař Oldřich Sahajdák)

Podává se zde například čerstvě uzený hovězí jazyk, kaše ze žlutého hrachu a jablka. "Když Češi nebudou dělat svíčkovou, koprovou nebo dršťkovou, nikdo na světě ji za nás neuvaří. Francouzská kuchyně se vaří všude na světě, českou musíme vařit my," dodává šéfkuchař.

 

Právě se děje

Další zprávy