Češi neumí platit za dobré jídlo, shodují se šéfkuchaři

Petra Jansová Petra Jansová
15. 12. 2014 10:00
Rozhovory se známými kuchaři, kteří prozradili nejenom, co si myslí o úrovni české gastronomie.

Grafika - Co zajímavého se odehrálo v tuzemských restauracích? Jaké stravovací zlozvyky trápí Čechy? Nejen na tyto otázky hledal odpovědi seriál online deníku Aktuálně.cz, ve kterém dali nahlédnout do svých kuchyní přední čeští šéfkuchaři jako Roman Paulus, Oldřich Sahajdák, Jan Punčochář, Pavel Sapík, Zdeněk Pohlreich a mnoho dalších.

Foto: Vojtěch Marek

La Degustation Bohême Bourgeoise (šéfkuchař Oldřich Sahajdák)

"Největší chybou českých restaurací je, že je nevlastní zároveň i šéfkuchaři. Ti jsou v nich jen zaměstnaní, takže jim je jejich úroveň více méně jedno," řekl.

 

Právě se děje

Další zprávy