Nejlepší bramborový salát? Bez salámu a s domácí majonézou, radí čeští šéfkuchaři

Petra Jansová Petra Jansová
Aktualizováno 23. 12. 2015 13:38
K českým Vánocům neodmyslitelně patří bramborový salát. Štědrovečerní klasika nechybí ani na stolech známých českých kuchařů. "Celý rok ho nejím a skutečně ho dělám jen na Vánoce, a to ho jím třeba i tři dny od rána do večera. Vánoce jsou pro mě vlastně bramborový salát," říká například porotce soutěže MasterChef Mirek Kalina. Nechte se inspirovat recepty slavných českých šéfkuchařů. Své tipy na ten zaručeně nejlepší bramborový salát prozradili Roman Vaněk, Miroslav Kalina nebe Roman Paulus.

K českým Vánocům neodmyslitelně patří bramborový salát. Štědrovečerní klasika nechybí ani na stolech známých českých kuchařů. "Celý rok ho nejím a skutečně ho dělám jen na Vánoce, a to ho jím třeba i tři dny od rána do večera. Vánoce jsou pro mě vlastně bramborový salát," říká například porotce soutěže MasterChef Mirek Kalina.

Nechte se inspirovat recepty slavných českých šéfkuchařů.  

Foto: Kickstarter

Domácí bramborový salát Filipa Sajlera (ilustrační foto)

Svůj domácí bramborový salát připravuje z 300 gramů vařených a oloupaných salátových brambor, 100 gramů vařené mrkve na skus, 100 gramů kyselé sterilované okurky a 160 gramů rozmrazeného hrášku. "Rozhodně nepoužívejte sterilovaný," radí Sajler.

Do štědrovečerního salátu podle něj patří i dvě vajíčka, šalotka nebo bílá cibule, majonéza, ocet, cukr, worcester, mletý pepř, sůl a dijonská hořčice.

"Brambory, mrkev, vejce a okurky nakrájíme na malé kostičky, v míse zlehka smícháme s hráškem, majonézou, dochutíme octem nebo lákem z okurek, cukrem, worcesterem, pepřem, hořčicí a solí. Necháme alespoň hodinu proležet,  případně dochutíme," radí.

 

Právě se děje

Další zprávy